Geen Spelen voor hockeysters Marloes Keetels en Emilie Mol

28 mei 2012 om 15:25
nl
Marloes Keetels en Emilie Mol van hockeyclub Den Bosch kunnen de Olympische Spelen uit hun hoofd zetten. Bondscoach Max Caldas neemt hen niet mee naar Londen. Dat heeft hij dinsdag bekend gemaakt.
Geschreven door

Mol blijft nog wel meetrainen met het Nederlands team, om haar conditie op peil te brengen. Keetels voegt zich bij de selectie van Jong Oranje.
Mol kon een jaar lang niet hockeyen, vanwege een gescheurde kruisband. Eind oktober 2011 maakte haar rentree in Oranje. Keetels werd in januari 2011 voor het eerst toegevoegd aan de Oranje-selectie. Dat gebeurde voor het trainingskamp in het Spaanse Alicante. Ze was op dat moment net basisspeelster bij HC Den Bosch en pas zeventien jaar.
'Olympische selectie niet reëel'Bondscoach Caldas laat op hockey.nl weten dat de kansen op een plaats in de olympische selectie 'niet reëel' waren voor Mol en Keetels. "Marloes komt op haar positie - het middenveld - niet aan spelen toe bij ons. Het is goed om daarover op tijd duidelijkheid te scheppen, zodat ze door kan trainen bij Jong Oranje. Daar kan ze wel op het middenveld terecht. Zij kan - met de ervaring die ze bij ons heeft opgedaan - komende zomer met Jong Oranje het EK spelen." Mol heeft volgens Caldas 'heel veel stappen gemaakt in de afgelopen maanden'. "Maar ze is er nog niet. En die laatste stappen kan ze niet maken in het deel van het programma dat nu komt. Daar is zij nog niet aan toe. Londen komt dus nog te vroeg voor haar. Maar ik geloof wel in de weg die we zijn ingeslagen. Emilie blijft dus meetrainen, zodat we haar straks weer fit kunnen afleveren bij Den Bosch." VierlandentoernooiDe hockeyselectie begint op 5 juni eerst aan een zeslandentoernooi in Londen. Ook daar zullen de twee Bosschenaren niet bij zijn. De Bossche speelstere Maartje Goderie, Margot van Geffen en Lidewij Welten maken ook geen deel uit van die selectie.
"Dat is zo besloten door de bondscoach", zegt Maartje Goderie. De internationale hockeybond staat slechts een selectie van achttien speelsters toe op dat toernooi. "Over die regel is al discussie geweest, maar het is nu eenmaal zo. Je wilt natuurlijk elke wedstrijd spelen, dus balen is het wel."
Bondscoach Max Caldas zegt over zijn selectie: "de meiden van Den Bosch en Laren hebben veel wedstrijden gespeeld dit seizoen. Ik heb gekozen om enkelen daarom buiten de selectie te laten. Het zegt niets over de Olympische Spelen".
Alternatief trainingsprogrammaHet drietal gaat wel mee naar Londen om om daar op wedstrijddagen een alternatief trainingsprogramma af te werken. Er zijn meerdere landen die extra speelsters meenemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.