Spullen van vermoorde drugsbaron Aran de Jong leveren ruim 300.000 euro op

9 september 2013 om 22:51
De veiling met spullen van de vermoorde Eindhovense drugshandelaar Aran de Jong heeft 333.310,50 euro opgeleverd. Een verzameling dure horloges, een Rolls Royce en champagne. Op alles werd de afgelopen dagen enthousiast geboden. Dinsdagavond sloot de veiling.
Geschreven door

Topstuk was een horloge van het merk Audemars Piguet met een geschatte waarde van ruim 38.000 euro. Het klokkie bracht uiteindelijk 69.000 euro op.
Rolls RoyceVan alle kavels bracht de horlogecollectie van De Jong sowieso meer op dan alle andere spullen: 277.390 euro. De witte Rolls Royce Corniche deed het ook goed. Het hoogste bod op de wagen was 35.000 euro.
Uit de executieverkoop blijkt wel dat de vermogende drugshandelaar Aran de Jong een luxueus leven leidde. Hij dronk geen bier, maar champagne. Liefst een Dom Perignon van ruim vierhonderd euro. Zijn champagneverzameling bracht uiteindelijk ruim 5.400 euro op.
Het rijke levenVerder had hij vele afstandsbedieningen om alle apparatuur in zijn huis te bedienen en als hij een boek las, ging het over luxe wagens en het rijke leven. Zijn boekenverzameling ging voor 530 euro naar een nieuwe eigenaar.
Andere opmerkelijke voorwerpen uit de veiling en wat ze uiteindelijk opleverden:- Collectie opbergboxen voor sieraden (975 euro)- Mobiel van het merk Bang en Olufsen (250 euro)- Stalen Cartier armband (5.500 euro)- Vier schilderijen van Charlotte Molenkamp en Gerdine Duijsens - Kroezen (samen 6.255 euro)- Luxe manchetknopen van Cartier (1.050 euro)
De spullen die de afgelopen dagen zijn geveild, werden bij de arrestatie van De Jong in 2011 door justitie in beslag genomen. De opbrengst gaat naar schuildeisers van de drugsbaron.
Hoe zat het ook alweer?Lees alles over de vermoorde Aran de Jong, zijn drugsbende en de rechtszaken er omheen op onze themapagina.

Wachten op privacy instellingen...