Ongeneeslijk zieke Helma Verhoeven uit Cuijk liep 250 km voor toegankelijkheid hulphonden

10 september 2013 om 17:08
"De missie is bijna geslaagd." Dat zegt Helma Verhoeven uit Cuijk over haar voettocht van Cuijk naar Den Haag. Woensdagmiddag arriveerde de Cuijkse in Den Haag waar ze met een petitie politieke steun vraagt voor een grotere toegankelijkheid voor hulphonden.
Geschreven door

Helma Verhoeven wil dat er een wettelijke regeling komt zodat iedereen met een hulphond of blindegeleidehond niet meer geweigerd wordt in openbare ruimtes. Daarvoor overhandigde ze woensdag een petitie aan de voorzitter van de Vaste kamercommissie. 
Ongeneeslijk ziekHoewel ze ongeneeslijk ziek is, voelt Helma zich na twaalf dagen lopen 'hartstikke goed'. "Ik stroom over van energie en adrenaline." Arriveren in Den Haag noemt ze een 'superbijzonder moment'. "Hoe bijzonder is het dat ik dit kon doen, met mijn zwakke lichaam al wandelend van oost naar west Nederland gaan."
Verhoeven werd op grote delen van haar tocht vergezeld door een grote groep handbikers, scootmobielen, vrienden en familie. "Je merkt dat er heel veel mensen met me meeleven en mijn doelstelling ondersteunen," zegt Helma Verhoeven.

Wachten op privacy instellingen...