Landelijk bekend overlastgevend gezin woont sinds kort in Tilburg

11 september 2013 om 17:11 • Aangepast 22 november 2020 om 03:22
nl
Een berucht gezin dat eerder in Amsterdam en de afgelopen drie weken in Tiel voor de nodige overlast heeft gezorgd, woont sinds kort in Tilburg. Dit heeft een woordvoerder van de gemeente Tilburg donderdagmiddag bevestigd. Waar het gezin woont, wil de gemeente niet bekendmaken.
Profielfoto van
Geschreven door

Op de vraag of het gezin in Tilburg extra in de gaten wordt gehouden, antwoordt de woordvoerder van de gemeente 'iedereen die aandacht vraagt, kan aandacht krijgen'. Tot nu toe heeft het gezin volgens haar echter nog niet voor overlast gezorgd.
Wijkagent Frits Burgers uit Tiel twitterde dinsdag nog over het gezin. De wijkagent stelde in een tweet blij te zijn over het vertrek van het landelijk bekend, overlastgevend gezin uit Tiel.

Wachten op privacy instellingen...

Door politie geïnformeerdDe gemeente Tilburg geeft aan dat ze door de politie in Tilburg is geïnformeerd over de komst van het gezin naar de stad. De Tilburgse politie is hierover weer ingelicht door collega's uit Tiel.
Volgens een woordvoerder van de politie Gelderland-Zuid zou een zoon van het gezin in Brabant op school zitten. Waar precies weet hij niet.
Maar dat zou volgens hem de reden zijn dat het gezin, bestaande uit in elk geval een moeder en een tienerzoon, naar Brabant is vertrokken. Dit nadat ze in Tiel door hun huisbaas uit hun huis aan de Grotebrugse Grintweg werden gezet vanwege bedreiging, vechtpartijen en overlast.
In de Skaeve Huse?Officieel woont het gezin volgens de woordvoerder van de gemeente Tilburg overigens nog niet in de stad. Ze hebben zich namelijk nog niet ingeschreven als nieuwe inwoners. Op de vraag of het gezin in De Skaeve Huse aan de Apennijnenweg in Tilburg woont, wil de gemeente niet zeggen.
De Skaeve Huse, ook wel asowoningen genoemd, is een woonvoorziening van negen units voor mensen die niet meer in normale woonwijken kunnen worden ondergebracht omdat ze daar te veel overlast veroorzaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.