Verdere neergang Brabantse huizenmarkt lijkt gestuit

13 juni 2012 om 14:32
nl
Het verschil is opnieuw heel klein, maar de afgelopen maand zijn er in Brabant opnieuw iets meer huizen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens de database van de grootse huizensite Funda viel het aantal verkochte huizen in de afgelopen vier weken een kleine 180 stuks hoger uit.
Geschreven door

Ook vorige maand was er volgens deze tellingeen heel miniem plusje te bespeuren, maar toch is het nog veel te vroeg om van een opleving te spreken: de kleine stijging valt in het niet met de daling die daarvoor maand op maand volgde.
Bovendien stijgthet aantal huizen dat te koop staat in de provincie nog steeds, al lijkt het aantal Te Koop-borden in de Brabantse voortuinen zich te stabiliseren. Al met al lijkt het erop dat de neergang in ieder geval voorlopig een halt is toegeroepen.
Drie huizen per dag in TilburgDe hardste klap viel de afgelopen maand in Tilburg, waar er 32 huizen minder werden verkocht in een maand tijd. Ter vergelijking: gemiddeld werden er de op één na grootste stad van Brabant nog drie woningen per dag verkocht, waar dat een jaar geleden nog vier was. Helmonders die van hun huis af willen, komen er nog het beste af. Afgelopen maand kende de stad opnieuw een stijging en Helmond is daarmee de enige van de Brabantse steden waar het afgelopen jaar meer huizen verkocht werden dan het jaar ervoor.
Breda eindelijk in de plusOpvallend is dat er in Breda eindelijk ook eens een positieve ontwikkeling is te zien.De woningverkoop daar zakte al een halfjaar steeds verder in, maar die trend is nu in ieder geval gebroken.
De meeste keuze hebben huizenkopers nog steeds in Eindhoven. Wie een huis zoekt in Den Bosch, heeft het toch een stukje lastiger: het aantal huizen dat in de hoofdstad te koop staat, nam afgelopen maand opnieuw af en de Bossche woningmarkt is in Brabant relatief krap, al is in deze kopersmarkt alles relatief. Ook in Den Bosch heb je als koper nog steeds de keuze uit een kleine 1800 woningen die te koop staan.
Verkochte woningen tussen 14 mei en 14 juni 2012 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar:Breda +20Helmond +18Eindhoven +18Oss +5Roosendaal +3Bergen op Zoom -4Den Bosch -6Tilburg -32Heel Brabant +177
Bron: funda.nl

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.