Eindhovens project You Rule leidt jongeren op in achterstandswijk

EINDHOVEN - Jongeren in achterstandswijken die via fysieke, mentale en sociale training perspectief krijgen geboden. Dat is de gedachte achter het project You RULE, dat drie Eindhovenaren onlangs zijn begonnen. Het project is deze week bekroond met een landelijke prijs. In het land is belangstelling voor het project.
"We gebruiken sport als middel, niet als doel. Jongeren hangen niet meer rond, maar besteden hun tijd nuttig. De overlast in de buurt is weg. Wij bieden jongeren een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen", zegt Mikael Broné, een van de hoofdinstructeurs.

Leger
De cursusleiders Mikael Broné en Wessel Schulting zaten jaren in het leger en brengen de jongeren nu discipline bij. "Maar we gaan niet autoritair met ze om", zegt Schulting.

Jongeren moeten bijvoorbeeld bij elkaar op de rug zitten, opdrukken en sprinten. Ibrahim, een van de deelnemers aan het project: "Ik leer om samen te werken, krijg zelfvertrouwen en hang niet meer op straat."

Er wordt twee keer per week getraind met een groep van 12 jongeren. Ze trainen in de wijk zelf en trekken van hangplek naar hangplek. Op die manier proberen ze ook andere jongeren voor het  project te interesseren. Het is de bedoeling dat de training ook in andere achterstandswijken in Nederland gegeven gaat worden.


Meer over dit onderwerp:
eindhoven achterstandswijken you rule jongeren