Gordeldier Bert uit Best Zoo: slechtste orakel ooit of onbegrepen Nostradamus?

BEST - Even leek het erop dat Omroep Brabant met gordeldier Bert het slechtste orakel ooit heeft getroffen. Maar Bert uit Best Zoo is tot nu toe gewoon totaal verkeerd begrepen, stelt bedrijfsleider Bas Scherders van het dierenpark. Bert loopt namelijk niet het doeltje binnen van het winnende land, maar het doel waar de meeste goals gaan vallen.
Dat Bert na lang twijfelen zaterdag tijdens zijn voorspelling voor het Portugese doel koos, is dus een goed teken: Nederland wint haar derde duel. Da's logisch, zou Johan Cruijff zeggen.

Bert's voorspelmethode
De procedure is voor elke wedstrijd hetzelfde. Gordeldier Bert wordt uit z'n verblijf gehaald en op een klein voetbalveldje geplaatst. Dat veld heeft twee doeltjes; één met een Nederlandse vlag en één met de vlag van de tegenstander. In beide doeltjes staat eenzelfde portie voer. Voor de wedstrijden Nederland - Denemarken en Nederland - Duitsland wandelde onze eigen geschubde Nostradamus vastberaden het Nederlandse doel binnen.

Maar Nederland verloor beide wedstrijden en gordeldier Bert, vernoemd naar Bert van Marwijk,  leek meer een debacle dan een orakel. Maar wat als hij nu inderdaad eens de meest onbegrepen voorspeller ooit blijkt te zijn? Hij wandelt tenslotte een doel binnen; grote kans dat hij daarmee inderdaad aangeeft waar de doelpunten gaan vallen.

Derde kans
Om Bert niet te vroeg af te schrijven gaf Omroep Brabant hem nog een kans. Bert nam de tijd en koos uiteindelijk voor het Portugese doel. Daar gaan de goals dus vallen. Als het aan Bert ligt, hoeven we onze dromen over Oranje-grachten en het Europese Kampioenschap nog niet uit het hoofd te zetten. Bert; make us proud. En dat geldt natuurlijk ook voor die andere Bert.
Meer over dit onderwerp:
orakel bert gordeldier best zoo ek 2012