Eis: zes jaar cel voor lid motorclub Satudarah Zundert

BREDA - Tegen een van de leden van motorclub Satudarah is voor de rechtbank in Breda zes jaar cel geëist. Hij zou onder meer bij een mishandeling bij Camping Fort Oranje een slachtoffer hebben geslagen met een grote zaklamp. Het is de hoogste straf die de officier van justitie eiste tegen de in totaal tien verdachte clubleden die vorige en deze week terechtstaan voor verschillende misdrijven.
De verdachte, een 38-jarige Bredanaar, zou tijdens een mishandeling bij Camping Fort Oranje in Rijsbergen hebben geslagen met een grote zaklamp. Ook laat justitie zwaar meewegen dat tijdens een huiszoeking bij het clublid een zwaar kaliber sluipschuttergeweer en zeven kilo drugs werd gevonden. Bovendien lag er in zijn auto een pistool.

Derde dag proces
Op de derde dag van het omvangrijke proces tegen stonden drie Satudarah-leden terecht. De leden van het clubhuis in Zundert worden verdacht van mishandeling bij camping Fort Oranje in Rijsbergen en het bedreigen van portiers bij Café de Nachtwacht in Breda. Een van de drie was ook betrokken bij de vechtpartij bij Fort Oranje. Tegen hem werd 27 maanden cel geëist.

Klaas O. uit Bergen op Zoom,de bedreiger van de portier bij Café de Nachtwacht in Breda, kreeg een eis van zes maanden te horen. Hij verklaarde eerder op de dag dat hij daar alleen 'een pittig gesprek' had. De advocaat van O. eist vrijspraak omdat de portier de bedreigingen ontkent en er ook geen aangifte van is gedaan. De verdachte zelf zegt dat hij een discussie had met de portier omdat een week eerder een Satudarah-lid was geweigerd in Café de Nachtwacht.

Twee leden buiten schot
Tijdens eerdere zittingsdagen afgelopen maandag en vorige week donderdag werden tegen zeven Satudarah-leden celstraffen geëist van 24 tot dertig maanden voor het mishandelen van twee mannen bij camping Fort Oranje.

Twaalf leden van de motorclub zouden zich tijdens het proces voor de rechter moeten verantwoorden. Het werden het echter tien: één lid bleek niet gedagvaard te zijn, het andere lid is spoorloos. De rechter doet op 10 juli uitspraak in alle zaken.