Nederland ligt eruit, Café Boetje in Geffen is nu voor Duitsland

GEFFEN - In Geffen maken ze van de nood een deugd. Hoewel Nederland is uitgeschakeld op het EK voetbal in Oekraïne, is dat voor Café Boetje geen reden om het voetbal links te laten liggen. 'We gaan gewoon supporteren voor onze oosterburen', moeten ze gedacht hebben. En dus werd het café omgetoverd in een Duitse Bierstube.
"Het idee kwam van onze klanten", vertelt eigenaar Boet van Dijk. "Nadat Oranje werd uitgeschakeld op het EK zijn we gaan brainstormen en al vrij snel stak Duitsland er met kop en schouders bovenuit."

Reactie
Volgens Van Dijk is het ook een reactie tegen wat er zich vorige week afspeelde na de wedstrijd Nederland-Duitsland. "Ik heb gelezen dat er na de wedstrijd Duitse auto's in brand gestoken zijn. Dat is niet normaal. Ik vind dat we het voor elkaar moeten opnemen. Er zijn vroeger (Van Dijk doelt op de oorlog, red.) genoeg erge dingen gebeurd."

Het café is zowel van buiten als van binnen aangepakt. "Buiten is de hele gevel met Duitse vlaggen bekleed. Ook op het dak ligt een grote Duitse vlag. Binnen in het café heb ik lange tafels neergezet en hebben we oliedrums, dat zijn tonnen, in de Duitse kleuren geverfd."

Geen reservekeuze
En als Duitsland uit het toernooi ligt? "Dan hou ik het voor gezien. Een keer is leuk."