Vijf alternatieven voor Ajax-fans die toch bij het uitduel met PSV willen zijn

12 september 2013 om 21:03 • Aangepast 22 november 2020 om 03:21
nl
Supporters van Ajax kunnen volgende week zondag waarschijnlijk met geen mogelijkheid naar het uitduel tegen PSV. Aanleiding zijn werkzaamheden aan de spoortunnel in Best. Hoewel er geen officiële alternatieven zijn gegeven, doen wij een poging.
Profielfoto van
Geschreven door

Hoe zit het nu precies? Voor de wedstrijd is normaliter voor supporters alleen een zogeheten standaardtreincombi beschikbaar. Dit betekent dat ze alleen toegang hebben tot een wedstrijd áls ze gebruik maken van het openbaar vervoer. Op die manier kunnen politie en gemeente de veiligheid garanderen.
Het probleem is nu dat er via het openbaar vervoer geen alternatieven zijn voor de spoortunnel, werd vrijdag bekend. En dus kunnen de supporters niet bij de uitwedstrijd komen. Supporters die namelijk op een andere manier naar het stadion komen, worden niet toegelaten tot de wedstrijd. En dus helpen wij hen, de clubs en de gemeente Eindhoven graag op weg met een paar mogelijke alternatieven.
Op de fietsOp de fiets van Amsterdam naar Eindhoven. Met een geschatte reistijd van zeven uur en ruim dertig minuten is dit niet het meest aantrekkelijke alternatief, maar waarschijnlijk is het wel haalbaar.
Supporters van RBC Roosendaal toonden in 2009 aan dat er wel degelijk naar een uitwedstrijd kan worden gefietst. Zij doorkruisten toen op hun stalen ros Brabant, van Roosendaal naar Oss. NAC-supporters gingen nog een stap verder. Twee fans fietsten van Breda naar Leeuwarden, een afstand van circa 250 kilometer.
Met de huifkarWie liever droog wil zitten, kan met de huifkar gaan, meent Dennis de Vries. Het is waarschijnlijk ook gezelliger: er kunnen tientallen supporters in en bovendien hoeven ze niet zelf het zware werk te doen. En dus kunnen zij zich vast mentaal voorbereiden op de wedstrijd.

Wachten op privacy instellingen...

Met de rondvaartbootMet een rondvaartboot, want die liggen er immers genoeg in het water in Amsterdam. De boten zouden via de Noordzee, de Maas en de Zuid-Willemsvaart tot in Brabant terecht kunnen komen. De Zuid-Willemsvaart is geschikt voor een Kempenaar, die vijftig meter lang is. Dus dan zou het met een rondvaartboot van ruim twintig meter zeker moeten lukken.
Er is wel een kanttekening: vanaf Helmond moet er overgestapt worden op een bus, omdat het Eindhovens kanaal, dat het centrum van de stad verbindt met de Zuid-Willemsvaart, niet geschikt is voor binnenvaartschepen.
VliegenWie aan alternatieven denkt, denkt misschien niet snel aan vliegen. Jeroen Smits wees ons er op Twitter fijntjes op dat zowel Amsterdam als Eindhoven een vliegveld heeft. Dus hup, het vliegtuig in, en op naar Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

Als boerVermommen als boer en vervolgens liften naar Brabant is ook een alternatief. Dit is voor Ajaxsupporters overigens wel de meest risicovolle optie, omdat de meesten het Brabantse accent niet beheersen. Succes niet gegarandeerd dus.
Heb je zelf een origineel idee? Laat het weten op onze Facebookpagina of laat hieronder een reactie achter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.