Brabantse basisscholen in top drie hoge Cito-scores: gemiddeld 7,2

13 september 2013 om 16:40 • Aangepast 22 november 2020 om 03:21
nl
De Brabantse basisscholen scoren bovengemiddeld wat betreft de Cito-scores. Dat blijkt uit cijfers van RTL Nieuws. Limburg steekt duidelijk boven de andere provincies uit met een gemiddelde van 8,0. Utrecht staat op de tweede plaats met gemiddeld een 7,5 en Brabant sluit de top drie af met een 7,2.
Profielfoto van
Geschreven door

RTL Nieuws vroeg de Cito-scores van alle basisscholen in Nederland op. De provincies Drenthe, Flevoland en Friesland scoren het slechtst.
UitschietersIn Brabant doet de gemeente Woudrichem het gemiddeld het best. Met 11 scholen scoort de gemeente gemiddeld een 7,6. Daarna volgen de gemeenten Breda, Aalburg en Son en Breugel op een gedeelde tweede plaats met een gemiddelde van 7,5.
In de gemeente Woensdrecht hebben de basisschoolleerlingen meer moeite met de Cito-toets, want die gemeente heeft met een 6,1 het laagste gemiddelde van Brabant. Ook de gemeenten Laarbeek (6,5) en Heeze-Leende (6,6) staan onderaan de lijst.
Beste score in Breda, slechtste in ZeelandDe basisschool met de hoogste score in Brabant is Nutsbasisschool Dirk van Veen in Breda met een 8,9. De slechtstscorende Brabantse basisschool in het onderzoek van RTL Nieuws is De Wizzert in Zeeland met een 4,6. De directeur van De Wizzert begrijpt niets van dat cijfer
[Tweet:Body:https://twitter.com/omroepbrabant/status/378834280622723073] Klik twee keer op het lijstje voor groter formaat.
Jouw basisschoolBenieuwd hoe je (oude) basisschool gescoord heeft? Check het hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.