Video

Doe Maar zoekt fans om via Twitter nieuw lied te schrijven

8 juli 2012 om 15:03
nl
Doe Maar heeft een nieuw nummer geschreven dat tot nu toe nog maar bestaat uit zes woorden: 'Op een dag komt de dag'. De fans mogen via Twitter de rest van het lied schrijven.
Geschreven door

De eerste zes woorden staan online en dienen als opzetje. De komende twee maanden zal Doe Maar elke week twee winnende regels kiezen. Uiteindelijk wordt het definitieve liedje opgenomen.
De schrijvers van de winnende regels delen ook mee in de auteursrechten. Op een speciale website zijn de eerste woorden te beluisteren.
Jan RotOmroep Brabant vroeg ervaren tekstschrijver Jan Rot uit Ossendrecht wat hij van het initiatief vindt. Volgens hem zitten de liedjes van Doe Maar 'linker in elkaar dan mensen denken'. "Ik vind het heel leuk dat ze dit hebben bedacht. Maar ik denk dat een heleboel mensen hier enorm over gaan struikelen."
Rot schreef eerder het liedje 'Stil' voor Henny Vrienten. Ook speelde hij mee in een musical over Doe Maar. De tekstschrijver heeft wel een idee hoe het nieuwe nummer zou moeten gaan klinken: "Op een dag komt de dag, dat je lacht om wat ooit zo belangrijk leek. Hoe je alles zag, alles wat je deed en dacht..."
Rot belooft lachend deze tekst ook te twitteren naar Doe Maar. "Maar dat doe ik pas over een paar dagen. Anders pikken de mensen dat allemaal."
Nieuw albumHet is niet voor het eerst dat de band van frontman Henny Vrienten uit Tilburg met nieuw materiaal op de proppen komt.
Eind mei maakte Vrienten tijdens De Wereld Draait Door bekend dat Doe Maar werkt aan een nieuw album met rappers van het platenlabel TopNotch, onder wie Gers Pardoel uit Kaatsheuvel en Fresku uit Eindhoven.
Symphonica in RossoDoe Maar staat eind oktober bovendien driemaal voor een uitverkocht Gelredome. Dit in het kader van de zevende editie van Symphonica in Rosso. Doe Maar is dit jaar de hoofdact.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!