Video

Verdachten van moord op A73 op Hans van Geenen uit Oss vrijgelaten

9 juli 2012 om 18:28
nl
De twee mannen die verdacht werden van de moord op Hans van Geenen uit Oss zijn dinsdag vrijgelaten. Het tweetal, Martien R. (41) uit Ooijen en zijn neef Toon R. (31) uit Lith, wordt volgens het gerechtshof in Arnhem niet langer verdacht.
Geschreven door

De 33-jarige Hans van Geenen, een wietkweker met schulden, werd in september 2008 geliquideerd op de snelweg A73 tussen Cuijk en Nijmegen.
De auto van Van Geenen werd doorzeefd met kogels uit twee automatische geweren. Een tweede inzittende, Olaf van F. uit Oss, bleef op een schampschot na ongedeerd.
'Geen directe sporen'Volgens het gerechtshof zijn er zijn geen directe sporen van Martien R. en Toon R. op de A73 gevonden. Wel is vastgesteld dat zij in Amsterdam de zender kochten waarmee de auto van Van Geenen zou zijn gevolgd.
Ook is in een loods van hen een partij munitie gevonden die overeenkomst met de kogels die bij de liquidatie zijn gebruikt.
'Het is klaar'"Het is klaar", zei Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van Martien R. Volgens Kuijpers is het geen verrassing dat zijn cliënt is vrijgelaten. "Er is altijd al sprake geweest van volstrekt onvoldoende betrouwbaar bewijs."
Martien en Toon R. hebben altijd ontkend iets met de zaak te maken te hebben gehad. Toch werden ze eerder nog veroordeeld tot 23 en 20 jaar celstraf. Ook in hoger beroep werd 23 en 20 jaar geëist. Ze zaten sinds 21 april 2009 vast.
Nog geen claimVolgens advocaat Kuijpers is het nog te vroeg om een claim in te dienen. "Mijn cliënt wordt ook verdacht van handel in softdrugs en deelname aan een criminele organisatie. Als hij daaraan schuldig wordt bevonden, kan er geen sprake zijn van een schadevergoeding."
Op 18 september wordt uitspraak gedaan in de zaak rond Van Geenen. Ook zal de handel in softdrugs dan meegenomen worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.