PSV'er Mark van Bommel: 'De kampioensschaal moet zo snel mogelijk terug naar Eindhoven'

EINDHOVEN - Mark van Bommel trainde donderdag voor het eerst mee bij PSV. Samen met de andere internationals Wilfred Bouma, Jetro Willems, Kevin Strootman en Przemyslaw Tyton meldde hij zich op de Herdgang waar PSV om half elf met de training begon.
Van Bommel maakte half mei bekend dat zijn terugkeer bij PSV definitief was. Dat deed hij in een emotioneel interview op AC Milan TV.

'Plaatsmaken voor talent'
Hij speelde anderhalf seizoen voor de Italiaanse ploeg. Daarvoor voetbalde hij in Spanje bij Barcelona en in Duitsland voor Bayern München. Tussen 1999 en 2005 droeg hij het shirt van PSV.

In juni liet Van Bommel na het mislukte EK weten dat hij een stapje terug doet bij Oranje. Hij wil plaatsmaken voor talentvolle, jonge spelers. Van Bommel wilde donderdag niet te veel meer terugkijken op het EK. "Het was heel teleurstellend, het EK. Daarna zijn we op vakantie gegaan en nu staan we weer hier op het veld. Je moet het een plek geven, dat is niet makkelijk, maar de knop moet om. De knop gaat om."

'We willen allemaal kampioen worden'
Van Bommel is blij weer terug te zijn op de Herdgang. "Het voelde goed. We hebben een heel jonge en enthousiaste groep. Iedereen wil honderd procent geven. We willen allemaal kampioen worden. De schaal moet zo snel mogelijk terug naar Eindhoven."

Overigens stond Georginio Wijnaldum ook gewoon op het trainingsveld. Hij viel woensdagavond in de oefenwedstrijd tegen RW Oberhausen uit met een enkelblessure.
Meer over dit onderwerp:
voetbal psv mark van bommel