Video

Marco Kroon wil schadevergoeding en excuses

12 juli 2012 om 08:17
nl
Militair Marco Kroon uit Den Bosch wil een schadevergoeding van de Nederlandse staat. Kroon wil ook excuses van Justitie, nu hij is vrijgesproken van drugsbezit.
Geschreven door

Dat zegt zijn advocaat Geert-Jan Knoops. De advocaat heeft direct na de vrijspraak van Kroon al om een vergoeding gevraagd. Knoops: "Daar moest Justitie heel lang over nadenken. Pas onlangs werd duidelijk dat er geen vergoeding komt." Er is volgens Knoops geen andere weg dan een gang naar de rechter.
CompagniecommandantMarco Kroon werd donderdag geïnstalleerd als compagniescommandant van de Pantserinfanterie in Oirschot. Hij geeft in die functie leiding aan ongeveer 150 militairen, een langgekoesterde wens van Kroon. "Ik zal me inzetten voor jullie tot aan de pijngrens en ver daar voorbij'', zei hij in een toespraak bij zijn installatie.
Volgens Defensie bedankte hij daarbij ook zijn partner en de vroegere Commandant der Strijdkrachten, generaal buiten dienst Peter van Uhm, voor hun onvoorwaardelijke steun in de afgelopen jaren. Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde vindt dat hij met deze benoeming eerherstel heeft gekregen, al wil hij nog steeds excuses van Justitie.
SchadeVolgens advocaat Knoops gaat het niet alleen om de emotionele schade die de militair en zijn familie opliep. Knoops: "Er is ook financiële schade. Hij heeft zijn café in Den Bosch noodgedwongen moeten verkopen met verlies."
Een jaar geleden zei de militair nog dat hij zou afzien van een schadeclaim als Justitie niet in hoger beroep zou gaan. Er kwam inderdaad geen hoger beroep, maar op die uitspraak komt hij nu terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.