Video

Natte zomer geen probleem voor de boeren

15 juli 2012 om 16:48
nl
Akkerbouwers zijn over het algemeen tevreden over de zomer tot dusver. De aanhoudende nattigheid levert geen problemen op voor gewassen zoals aardappelen en uien.
Geschreven door

Deze producten doen het in tegenstelling tot vorig jaar zelfs uitzonderlijk goed. Akkerbouwer Frans van Geel uit Zevenbergschen Hoek spreekt dan ook over 'groeizaam' weer. "Het zou wel iets minder mogen regenen maar de gewassen kunnen het tot nu toe goed aan. De uien bijvoorbeeld, staan er mooi bij'', aldus Van Geel.
Hoge opbrengstVolgende week gaan de eerste uien uit de grond. Eind september zijn de aardappels aan de beurt. De verwachting is dat de opbrengst hoger is dan voorgaande jaren. Zeker nu er vanaf volgende week warmer weer wordt voorspeld.
Een goede oogst betekent meer winst voor de boeren en mogelijk een gunstige prijs voor de consumenten.
Fruittelers in de problemenOverigens is een aantal fruittelers minder optimistisch over dit seizoen. Bevroren knoppen in februari zorgen landelijk voor zeker 85 miljoen euro schade. Volgens de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) kunnen er vooral minder appels en peren worden geoogst. Door het grillige verloop van de schade hebben tientallen bedrijven zelfs nauwelijks productie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.