Video

Mediacentrum Brabant officieel geopend in aanwezigheid commissaris van de Koning Wim van de Donk

17 september 2013 om 12:16 • Aangepast 22 november 2020 om 03:19
nl
Hoofdredacteuren Johan van Uffelen van dagblad BN DeStem en Henk Lemckert van Omroep Brabant hebben woensdagochtend in Breda een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor een proef met het Regionaal Mediacentrum in West-Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Met de overeenkomst van woensdag is het mediacentrum in het hoofdkantoor van BN DeStem aan het Spinveld officieel geopend. De opening wordt gevierd in aanwezigheid van onder andere commissaris van de Koning Wim van de Donk.
Daarnaast zijn ook provinciebestuurster Brigite van Haaften, afgevaardigden van het ministerie van OCW, Susan Duinhoven bestuursvoorzitter van Wegener en daarmee eigenaar van de Brabantse kranten en afgevaardigden van het Commissariaat voor de Media aanwezig bij de officiële opening.

Wachten op privacy instellingen...

Samenwerking tussen journalistenJournalisten van BN DeStem en Omroep Brabant werken sinds 2 september in het mediacentrum samen op het gebied van het zogenoemde 'eerste-lijns nieuws'. Het gaat daarbij om verwerken van bijvoorbeeld persberichten en 112-nieuws. Hierdoor moet meer tijd vrijkomen om eigen nieuwsverhalen te maken.
In de toekomst zouden ook verslaggevers van beide media met elkaar kunnen samenwerken. De proef wordt betaald door het Stimuleringsfonds voor de Pers. En loopt tot in ieder geval het einde van dit jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.