Video

Georginio Wijnaldum weken uitgeschakeld vanwege rugblessure

17 september 2013 om 15:45 • Aangepast 22 november 2020 om 03:19
nl
PSV kan de komende weken niet beschikken over Georginio Wijnaldum. De middenvelder heeft last van een rugblessure.
Profielfoto van
Geschreven door

Wijnaldum was woensdag niet aanwezig bij de training van PSV. "Hij moet een stapje terug doen", legde trainer Phillip Cocu uit. "De klachten zijn erger geworden sinds afgelopen weekend. Hij mist sowieso de wedstrijden tegen Ludogorets en Ajax."
Al maanden lastDe nummer 10 van PSV kampt al sinds het EK met Jong Oranje in Israël, bijna drie maanden terug, met klachten aan zijn rug. "De klachten gaan al een tijdje op en neer, dat heeft ook met de belasting te maken. Wij spelen dusdanig veel wedstrijden dat je vaak wel ergens een pijntje voelt, maar je moet er voor waken dat de balans niet doorslaat", vertelde Cocu op zijn persconferentie in de aanloop naar het duel met Ludogorets.

Wachten op privacy instellingen...

Na PSV-Ajax gaat de club verder kijken hoelang het herstel gaat duren. Cocu verwacht dat de 22-jarige aanvoerder enkele weken langs de kant zal staan. Hij gaat niet uit van één of twee maanden, zoals eerder gezegd werd.
Toivonen in de basis?Door de blessure van Wijnaldum ligt het voor de hand dat Ola Toivonen zondag vermoedelijk terugkeert in de basis van PSV. Dat zou de eerste basisplaats van de Zweed dit seizoen betekenen.
PSV wordt de laatste weken zwaar getroffen door blessures. Naast Wijnaldum is ook Karim Rekik lange tijd uit de roulatie. De verdediger heeft dinsdag een geslaagde kijkoperatie gehad. Het is nog niet duidelijk hoelang Rekik nog aan de kant zit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.