Video

Beveiligingsbeelden van brand Waalre mogelijk gered

17 juli 2012 om 15:17
nl
De server van de gemeente Waalre is bij de brand gespaard gebleven. Dat meldt de brandweer woensdag aan Omroep Brabant. Daardoor zijn mogelijk ook de beveiligingsbeelden uit het pand gered.
Geschreven door

Alle digitale gegevens worden opgeslagen op een server. De bewakingsbeelden kunnen duidelijkheid verschaffen over de manier waarop de aanslag is gepleegd en wie er mogelijk achter deze aanslag zitten. Woensdagochtend rond drie uur reden twee auto's in op het gemeentehuis van Waalre. Snel daarna ontstond brand.
Archief en documenten Ook het archief van de gemeente Waalre is gespaard, evenals de gegevens die dinsdag zijn verwerkt. Welke documenten wel in vlammen zijn opgegaan, kon de gemeente nog niet zeggen.
Er zijn veel vragen over de aanslag en de daaropvolgende brand. Zo is er nog geen aanleiding bekend voor het met opzet inrijden op het gemeentehuis. Ook is het niet duidelijk hoe de brand zo snel om zich heen kon grijpen en of er een explosie is geweest. Volgens de politie is niet bekend of er dreigementen aan het incident vooraf zijn gegaan. Eventuele daders zijn dan ook niet gevonden.
Ondermijning van de rechtsstaatWoensdagmiddag hield de gemeente een persverklaring over de brand. Bonouvrié deed over de oorzaak van de brand nog geen uitspraak, behalve dat er duidelijke opzet in het spel is. Hij noemde het een ondermijning van de rechtsstaat.  "

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.