Video

Justitie over geruchten na aanslag op gemeentehuis Waalre: ‘We houden alle opties open’

17 juli 2012 om 19:01
nl
Het is nog niet bekend wie er achter de aanslag op het gemeentehuis in Waalre zit. Justitie houdt alle opties open en gaat niet in op de geruchten die in het dorp spelen. Het gemeentehuis brandde in de nacht van dinsdag op woensdag volledig uit nadat twee auto's zich in het pand boorden. Veertig rechercheurs zijn bezig met de zaak.
Geschreven door

Persofficier Jolande Vermeulen: "Het is verschrikkelijk en onacceptabel wat hier gebeurd is. We hebben een Team Grootschalig Onderzoek opgericht en zullen er alles aan doen om de daders op te pakken. Op dit moment houden we alle opties open. We onderzoeken alle mogelijkheden die er zijn."
Woonwagenkamp?In het dorp beweren meerdere mensen dat bewoners van het woonwagenkamp aan de Broekweg achter de grote brand zitten. Onenigheid met de burgemeester over een nieuw bestemmingsplan voor het woonwagenkamp zou hieraan ten grondslag liggen. Jo Metser, één van de bewoners van het kamp, vindt dat vreemd. In EénVandaag zei hij: "Met die brand hebben wij zeker niets te maken. Wij hoorden het nieuws woensdagochtend pas. De politie moet eerst maar in het dorp gaan zoeken, niet bij ons."
De politie wil weinig kwijt over het onderzoek, behalve dat het prioriteit krijgt. Of de eigenaren van de gebruikte auto's inmiddels gevonden zijn, kan een woordvoerder niet vertellen.
BestemmingsplanOp het gemeentehuis lag het nieuwe bestemmingsplan tot woensdag ter inzage. Daarin stond onder meer dat er geen bedrijven op het kamp aanwezig mogen zijn. Nu is er een autohandel gevestigd.
Burgemeester Henri de Wijkerslooth liet enkele weken geleden op Twitter weten dat de woonwagenkampbewoners het niet eens waren met de plannen. De dag erna viel de FIOD binnen bij het kamp op zoek naar grondstoffen voor de fabricatie van drugs.
Geen ongelukTwee auto's reden rond drie uur 's nachts het gemeentehuis binnen, waardoor het pand in brand vloog. Volgens de politie is het geen ongeluk en is er opzet in het spel. Het gemeentehuis brandde volledig uit. De brandweer was woensdag nog de hele dag bezig met nablussen. De politie zoekt naar getuigen van de aanslag.
Alle berichtgeving over de aanslag in Waalre is terug te lezen op de themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.