Speculeren op dood van Amerikanen was 'erg link', zeggen getuige-deskundigen over Easy Life

17 september 2013 om 19:15
Het Gerechtshof in Den Bosch boog zich woensdag weer eens over de zaak Easy Life. Twee getuige-deskundigen werden gehoord en noemden het speculeren met levenspolissen van Amerikanen 'erg link'. Een van de advocaten haalde flink naar ze uit.
Geschreven door

De zaak rond het Helmondse beleggingskantoor Easy Life duurt nu al jaren. Het kantoor wordt beschuldigd van oplichting, twee directeuren zijn al veroordeeld tot vijf jaar cel. Honderden gedupeerden die samen miljoenen hadden geïnvesteerd, zijn hun geld kwijt. Nu is er dus een hoger beroep.
Geen sinecureEn dat hoger beroep wordt ook geen sinecure. In totaal moeten zo'n tachtig getuigen opnieuw gehoord worden. Woensdag was een belangrijke dag, twee getuige-deskundigen die een rapport hadden geschreven voor justitie over Easy Life werden gehoord.
Volgens de getuige-deskundigen was het beleggingsproduct waar Easy Life in handelde een onhaalbare zaak. Easy Life kocht levenspolissen van Amerikanen. Als die doodgingen, zou dat een flink rendement opleveren. Maar volgens de getuige-deskundigen bewandelde Easy Life met de aankoop van 44 polissen wel een erg 'linke' weg. Justitie leunde tijdens de rechtszaak flink op dit rapport.
Banden met Easy LifeMaar volgens advocaat Mark Teurlings hadden de getuige-deskundigen banden met Easy Life. Volgens de advocaat kocht het Amerikaanse bedrijf Milliman levenspolissen in voor Easy Life. De getuige-deskundige heeft in Nederland een kantoor voor Milliman opgezet. 
De beschuldiging leidde tot grote verbazing. Het gerechtshof wil nu het materiaal zien waar de advocaat zich op baseert en sluit nieuw onderzoek naar de rol van Milliman bij Easy Life niet uit. De getuige-deskundige gaat opheldering vragen bij Milliman. 

Wachten op privacy instellingen...