Video

Vrachtwagen rijdt in op file A58: vijf gewonden, chauffeur aangehouden

18 september 2013 om 16:02 • Aangepast 22 november 2020 om 03:19
nl
Bij een ongeval op de A58 bij Moergestel zijn donderdagochtend vijf mensen gewond geraakt toen een vrachtwagen op een file inreed. De 48-jarige chauffeur uit Friesland is aangehouden. De snelweg was tot twee uur donderdagmiddag dicht.
Profielfoto van
Geschreven door

Er waren zes auto's bij het ongeluk betrokken. Er kwamen twee traumahelikopters en vijf ambulances ter plaatse. Een van de gewonden is een 59-jarige man uit Hoeven. Volgens de politie is zijn toestand zorgwekkend.

Wachten op privacy instellingen...


'Chauffeur zag de file te laat'Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk heeft de chauffeur de file gemist in een moment van onoplettendheid. "Hij gaf aan dat hij iets aan het zoeken was in de cabine van zijn vrachtwagen en daardoor de file niet op tijd zag. Gezien de ernst van het ongeluk hebben we hem hierop aangehouden."

Wachten op privacy instellingen...

Voor zijn ogenStephan Wiegmans reed achter de vrachtwagen, vlak voor deze op de file inreed. "Ik was bezig de vrachtwagen in te halen. Matrixborden gaven aan dat er file was, dus ik remde af en liet de auto uitrollen. Tot mijn verbijstering remde de vrachtwagen niet af. Alsof ie de file niet gezien had, ik zag ook geen remlichten."
Wiegmans zag de klap voor zijn ogen gebeuren. "Hij knalde er recht op, nam zes auto's mee en kwam aan de linkerkant tegen de vangrail tot stilstand. Met name de eerste auto die hij raakte zit helemaal in elkaar."

Wachten op privacy instellingen...

SporenonderzoekDe politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarbij werden ook helikopters ingezet. Door het ongeval werd de A58 afgesloten. Om veiligheidsredenen werd het ingesloten verkeer op de A58 niet langs het ongeval, maar teruggeleid over de vluchtstrook, zo meldde Rijkswaterstaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.