Video

Handschriftexperts over dreigbrief Waalre: ‘Mogelijk depressieve en intelligente vrouw’

26 juli 2012 om 15:36
nl
Een intelligent persoon, mogelijk een vrouw, een beetje depressief en eenzaam. Zo karakteriseert Schriftkundig Bureau E&W Waisvisz de auteur van de dreigbrief die de kampbewoners van Waalre na de aanslag op het gemeentehuis ontvingen.
Geschreven door

Het gemeentehuis van Waalre werd vorige week woensdag verwoest door een aanslag. De beschuldigende vinger wees al snel naar de bewoners van een woonwagenkamp aan de Broekweg in het dorp.
'Vies, smerig kutkamp'De bewoners van het kamp ontvingen na de aanslag een anonieme dreigbrief. “Ze zouden jullie vies, smerig kutkamp moeten aansteken”, zo wenste de auteur van de brief hen toe. De politie bevestigt dat ze de brief onderzoekt, maar zegt niet op welke manier.
Het echtpaar Waisvisz uit Almere heeft meer dan dertig jaar ervaring met schriftanalyses. Uit een handschrift kan het echtpaar bijvoorbeeld karaktereigenschappen lezen. Politie en justitie maken gebruik van de diensten van Bureau Waisvisz, bijvoorbeeld voor identiteitsonderzoeken.
Vrouwelijke auteurWanda Waisvisz analyseerde samen met haar echtgenoot Eddy de dreigbrief. Vrijdag concludeerden ze: “De brief werd geschreven in verdraaid schrift, dat is eigenlijk altijd het geval. Maar af en toe valt de auteur terug in diens eigen manier van schrijven. Het is iemand die zich buiten de gemeenschap voelt staan en mogelijk interessant wil zijn, of iemand die alleenwonend is en eenzaamheidsgevoelens heeft. Dat gaat ook wel eens samen.”
De auteur van de brief zou een vrouw kunnen zijn volgens de schriftexperts. “Het schrift toont vrouwelijke kenmerken. Zo is er op pagina 2 boven de letter ‘j’ een rondje getekend, een zogenaamde mouchetering.
AanknopingspuntenVolgens Waisvisz zijn er genoeg aanknopingspunten om een dader aan te wijzen. Al zou er dan wel vergelijkingsmateriaal moeten zijn. Waisvisz: “Als wij de politie zouden moeten adviseren, zouden we ze aanraden om eens te bekijken wie zich bedreigd zouden kunnen voelen door de woonwagenbewoners.”
De politie zou volgens de schriftexperts ook kunnen onderzoeken wie er de afgelopen tijd problemen hebben gehad met de gemeente, bijvoorbeeld met vergunningen. Waisvisz vervolgt: “Het zou ook kunnen helpen om handschriften te verzamelen van personen die in de buurt wonen van de brievenbus waar de brief werd gepost. Eventueel zou het onderzoek zich kunnen richten op de medewerkers van het gemeentehuis.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.