Kale piemel steeds populairder bij jonge Brabanders, ware run op 'Boyzillian'

18 september 2013 om 21:19
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Gidion gaat uit z'n broek voor een Boyzillian
Omroep Brabant
Het waxen kan beginnen (foto: Rob Bartol)
Omroep Brabant
Op de pijnbank (foto: Rob Bartol)
Omroep Brabant
Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden (foto: Rob Bartol)
Omroep Brabant
Het waxen kan beginnen (foto: Rob Bartol)
Omroep Brabant
Het waxen kan beginnen (foto: Rob Bartol)
1/8 Jonge Brabantse kerels willen geen haar meer op hun piemel
Alles moet weg! In plaats van de boel van onderen af en toe een beetje bij te snoeien, kiezen steeds meer Brabantse jonge mannen ervoor om al het lichaamshaar inclusief schaamhaar weg te laten halen. Renate Rovers van de Brabantse keten ‘No Hair’ merkt de afgelopen maanden een enorme toeloop: "Veertig procent van onze klanten bestaat nu uit mannen."
Geschreven door

De populairste behandeling is de Boyzilian: "Dat is kort en bondig samengevat een kale piemel", zegt Renate Rovers. Waarom onze jongens meer dan ooit salons bezoeken als No Hair weet ook Rovers niet: "Vrouwen komen al langer voor ontharingsbehandelingen, mannen kwamen zo af en toe. Maar sinds dit voorjaar is er een ware run ontstaan."
'Iedereen doet het toch'Jongeren scheren of waxen hun piemel kaal voor hun meisje, uit hygiënisch oogpunt en 'omdat iedereen het doet', maar erover praten is een taboe.
"Ja, dat klopt", zegt Rovers, "Mannen praten er bijna niet over. Maar als de  mannen hier richting de helft van het klantenbestand gaan en er ook nog massa's zijn die scheren en of trimmen, dan kan het niet anders zijn dat zo'n negentig procent zijn lichaamshaar verwijdert, ook rond de piemel."
'Omdat 'ie dan groter lijkt'"Waarom ik het doe? Mijn schaamhaar afscheren?", vraagt een student op de Bossche studentenboulevard zich hardop af: "Omdat 'ie dan groter lijkt". Een ander zegt: "Voor mijn vriendin, want ik wil toch ook niet dat zij een bosje heeft tussen haar benen."
Maar ook zijn er jongeren die in de stress schieten als het over schaamhaar gaat: "Hier doe ik niet aan mee. Nee, kom op man!"
'Morgenavond heb ik een date'Bij 'No Hair' in Eindhoven komt Gidion van Galen binnen. Hij komt voor een Boyzillian en schaamt zich niet om erover te praten: "Iedereen harst, knipt of trimt. Anders hoor je er echt niet meer bij."
Gidion doet zijn boxer uit en gaat liggen. In de pot staat de wax al te pruttelen. Met een spatel wordt de schaamstreek ingesmeerd en reepje voor reepje wordt de hars losgetrokken en daarmee het schaamhaar verwijderd. Af en toe kreunt Gidion van de pijn: "Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Morgenavond heb ik een date en dan moet het er piekfijn uitzien."

Wachten op privacy instellingen...