Video

Monumentaal pand Haarendael in Haaren: op stand wonen voor een prikkie

30 juli 2012 om 23:07
nl
Wonen in een groot en statig pand uit 1836 met een meterslange oprijlaan omringd door bomen. En je betaalt maar iets meer dan 200 euro per maand. Het klinkt onmogelijk maar in Haaren kan het. In het monumentale pand Haarendael woon je voor een prikkie anti-kraak.
Geschreven door

Haarendael is gebouwd als seminarie; een opleidingsinstituut voor geestelijken. In de Tweede Wereldoorlog werd het door de Duitsers gebruikt als gevangenis. Later kwam het pand in handen van zorginstelling Cello en kwamen er mensen met een beperking te wonen. Sinds zij ergens anders zijn ondergebracht, staat het pand leeg.
KoperInterveste biedt op deze plek nu woonruimte aan. Goedkoop; maar het gaat wel om anti-kraak wonen. In november wordt bekeken of er een geschikte koper voor Haarendael is. Wanneer dat zo is, moeten de huidige bewoners het monumentale gebouw eind dit jaar al verlaten.
In het oude pand wonen veel veertigers die in scheiding liggen. Voor hen is het ideaal omdat het goedkoop is en omdat de ruimte snel beschikbaar is.
KerkOp het landgoed staan enkele monumentale bomen. Het seminarie heeft een grote binnentuin en op het terrein is zelfs een grote kerk aanwezig. Die wordt niet bewoond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.