RBC Roosendaal 'herrijst' met klinkende zege

31 juli 2012 om 01:09
nl
Een historische avond voor RBC Roosendaal: De club vierde bescheiden het 100-jarige bestaan en speelde de eerste wedstrijd sinds het vertrek uit de Eerste Divisie, ruim een jaar geleden. Het was een oefenwedstrijd tegen MOC '17 in Bergen op Zoom. RBC won met 2-1. De twee goals kwamen van Ivo Vergouwen en Anouar al Khassim. En de boodschap van de Roosendalers is helder: wij zijn er weer!
Geschreven door

RBC komt uit de diepste crisis van zijn bestaan. De club ging vorig jaar failliet en komt nu uit in de vijfde amateurklasse. Het heeft het komende seizoen alleen regionale tegenstanders zoals TPO in Moerdijk en Kogelvangers in Willemstad. 
Tientallen supporters bekeken dinsdagavond hun geliefde club vanaf de zijlijn of de tribune. Sommigen zijn al meer dan een halve eeuw fan, velen al vanaf hun prille jeugd. Er waren oranje RBC-sjaals zichtbaar en andere oranje kledingstukken, de traditionele clubkleuren. Enthousiast en met de bekende leuzen moedigden ze hun club aan. Want RBC in de steek laten was geen optie.
RimboeDe eerste helft verliep moeizaam voor de Roosendalers. De 1-0 van MOC was ook meteen de ruststand en er leek vanuit het Roosendaalse kamp geen reactie te komen. Maar in de tweede helft veerden de Roosendalers op. De jonge en splinternieuwe selectie kreeg een staande ovatie na de zege op de Bergenaren. Trainer Edwin van der Woerdt zei na afloop tevreden en blij te zijn dat RBC weer kan laten zien dat het er is.
De club begint binnenkort al aan de bekerwedstrijden en begin september aan de competitie. RBC heeft geen eigen honk meer in Roosendaal. Daarom traint de club in de bossen van Wouwse Plantage, bij de plaatselijke club FC Rimboe.
ToppersRBC won in de recente jaren geen grote prijzen en was vaak een goede middenmoter in de Eerste Divisie maar stelde ook nogal eens teleur. Hoogtepunten van de voorbije eeuw bij RBC waren er ook, onder meer de verloren KNVB-bekerfinale tegen Ajax in 1986.
Onder trainer Robert Maaskant volgde twee keer promotie naar de eredivisie. Dat gebeurde ongeveer 10 jaar geleden kort na elkaar. Daarop volgde dan steeds ook meteen degradatie maar dat mocht de pret in Roosendaal niet drukken. Soms werd er verrassend gewonnen van topclubs zoals Feyenoord enkele jaren geleden. De bekendste oud-spelers van de Roosendaal Boys Combinatie (RBC) zijn Pierre van Hooijdonk, Henk Vos, Ruud Brood en Theo 'de Tank' Laseroms.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.