Getuige van drama Dicky Woodstock Festival Steenwijkerwold: 'Beelden blijven voorbijkomen'

BERGEN OP ZOOM - De Bergse band 666 The Nightmare was dit weekend aanwezig op het Dicky Woodstock Festival in Overijssel. De bedoeling was dat ze op gingen treden in Steenwijkerwold. Dat liep door het noodweer anders.
"We hadden op buienradar al wel wat rode vlekken gezien, maar we dachten dat die wel over zouden trekken", zegt gitarist Conrad Hultermans van de band. Dat bleek niet zo te zijn. De band had de spullen net uitgeladen toen het noodweer begon. "We zagen wel donkere wolken aankomen, maar rekenden op een gewoon buitje."

Maar het ging flink tekeer. "Op een gegeven moment hoorde we gekraak en geklap, het water liep ook bij ons de tent in. Toen het stopte na zo'n tien minuten, zagen we dat de tent aan de overkant voor een deel ingestort was", vertelt Hultermans.  

Angst
Hultermans zit zelf al twintig jaar in het muziekvak en heeft zoiets nog nooit meegemaakt. "Het is diep triest. De angst zit er goed in. Ik heb afgelopen nacht heel slecht geslapen, de beelden blijven voorbijkomen. Het zag er hetzelfde uit als bij Pukkelpop vorig jaar."

Tent uit Valkenswaard
De tent die dit weekend in Steenwijkerwold deels instortte, kwam van tentenverhuurder Henk van der Werff uit Valkenswaard. Hij laat weten dat er nog nooit zoiets met zijn tenten is gebeurd. "We bouwen al vijftig jaar van deze tenten. Ik ben blij dat er geen doden zijn gevallen."