Video

ME ingezet om Ajax-supporters in Eindhoven

20 september 2013 om 23:58 • Aangepast 22 november 2020 om 03:18
nl
De politie is zaterdagnacht met veel mankracht paraat geweest in Eindhoven. Er waren aanwijzingen dat Ajax-fans in de regio zouden zijn. Supporters van de Amsterdamse club zijn boos omdat ze zondag niet bij de topper PSV-Ajax aanwezig mogen zijn.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie had aanwijzingen dat Ajacieden zaterdagavond onderweg waren naar Eindhoven. De Mobiele Eenheid (ME) controleerde preventief auto's rondom Den Bosch en in Eindhoven.
Voor zover bekend hebben zich geen incidenten voorgedaan. Meer wilde een politiewoordvoerster niet kwijt over de politie-inzet. Een woordvoerster van de gemeente Eindhoven liet zaterdagavond weten dat er nog geen noodverordening is afgekondigd.
ME-busjes paraatIn Sint-Michielsgestel, Schijndel en Boxtel werden politiefuiken geplaatst. Selectief worden auto's en busjes tot stoppen gedwongen, waarna agenten de inhoud van het voertuig kunnen controleren. In Eindhoven zijn zeker dertig voertuigen van de ME paraat geweest.
In het uitgaansgebied in de stad was de politie ook met veel mankracht paraat. Bij de actie werden politiehonden ingezet. Rondom het Philips Stadion was veel politie op de been, daar werden continu video-opnames in het gebied rond het stadion gemaakt. De ME controleerde vooral op persoonsgegevens.
[Tweet:body:https://twitter.com/RikElfrink/status/381525719030849536]
Op verzoek van de gemeente Eindhoven maakte de politie een risicoanalyse waarbij rekening is gehouden met verschillende scenario's van een mogelijke komst van Ajax-supporters naar Eindhoven.
Protest van Ajax-supportersSupporters van de Amsterdamse club hadden al aangekondigd met 249 mensen naar Eindhoven af te reizen om hun onvrede te uiten. Ze zijn zondag namelijk niet welkom bij het duel PSV-Ajax, omdat de gemeente Eindhoven hun veiligheid niet kan garanderen.
Vanwege werkzaamheden aan een spoortunnel bij Best is het niet mogelijk om de Ajacieden per trein naar het Philips Stadion te krijgen. Het is volgens de gemeente te gevaarlijk om de voetbalfans per bus naar Eindhoven te krijgen.
Ajax en twee supportersverenigingen probeerden via een kort geding alsnog af te dwingen dat Ajax-fans bij de wedstrijd aanwezig mochten zijn, maar de rechter stelde de gemeente Eindhoven in het gelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.