Video

Marianne Vos en Thalita de Jong pakken met wielrensters Rabobank zilver op WK tijdrijden

21 september 2013 om 13:48 • Aangepast 22 november 2020 om 03:17
nl
Marianne Vos uit Meeuwen en Thalita de Jong uit Ossendrecht hebben samen met hun teamgenoten van Rabobank zondagochtend zilver gepakt op het WK tijdrijden in Italië. Het goud ging naar het team Specialized-lululemon dat één minuut, elf seconden sneller was dan de Rabobank-vrouwen. Die legden het parcours af in 52 minuten 21 seconden en 64 honderdsten.
Profielfoto van
Geschreven door

He brons ging naar Orica. De Australische vrouwen deden 22 tellen langer over de 42 kilometer van Pistoia naar Florence dan de Nederlandse ploeg. De Raboploeg bestond naast Marianne Vos en Thalita de Jong uit Annemiek van Vleuten, Roxanne Knetemann en Lucinda Brand.
[Tweet:body:https://twitter.com/adpertijs/status/381711642792181760]
Voorsprong vijftig secondenSpecialized-lululemon legde de basis voor de titelprolongatie tussen het eerste en tweede meetpunt. Bij de eerste tijdmeting had de Amerikaanse formatie nog maar een krappe twee seconden voorsprong, maar daarna versnelde de ploeg aanzienlijk. Bij het tweede meetpunt, na ruim 27 kilometer, was de voorsprong vijftig seconden, waarmee de zege de ploeg eigenlijk al niet meer kon ontgaan.
"We hebben er het maximale als team uitgehaald", vertelde Vos na afloop aan Omroep Brabant. We hebben absoluut laten zien dat we goed waren, maar vandaag zat er niet meer in."
Na afloop van de rit was Vos helemaal uitgeteld. "We reden vijftig kilometer per uur. Het was een snel parcours, met op het eind wat technische stukken. Daar wilden we inlopen op de concurrentie. Op dat stuk zijn we ook van brons naar zilver geklommen. Daar geef je alles en pers je het laatste stukje energie uit je lichaam."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.