RKC Waalwijk verrast PSV op eerste competitiedag

11 augustus 2012 om 01:16
PSV is op de eerste speeldag van de competitie tegen RKC Waalwijk tegen een verrassende 3-2-nederlaag aangelopen. Rodney Sneijder was met twee doelpunten de gevierde man in Waalwijk.

De start van de wedstrijd was veelbelovend. Na amper tien minuten stond er al een 1-1 stand op het scorebord. In de achtste minuut opende Lens de score voor de bezoekers. Enkele minuten later kwamen de Waalwijkers weer op gelijke hoogte. Wilfred Bouma werkte de bal achter zijn eigen doelman Tyton. PSV claimde nog een strafschop na een overtreding op Willems.
Vijf minuten voor rust zorgde Sneijder 'randje buitenspel' ervoor dat RKC Waalwijk met een 2-1-voorsprong aan de thee kon.
GrimmigerTien minuten na rust kwamen de Waalwijkers zelfs op een 3-1 voorsprong. Het was opnieuw Sneijder die doel trof. Een kwartier voor tijd zorgde invaller Tim Matavz voor de aansluitingstreffer. De sfeer binnen de lijnen werd grimmiger. RKC Waalwijk moest na de rode kaart zelfs nog met tien man verder. In de slotfase scoorde PSV nog wel maar de gelijkmaker van Van Bommel werd wegens buitenspel afgekeurd.
Dromen"Tsja, hier kan je alleen maar van dromen'', zei debutant Rodney Sneijder na afloop met een brede grijns. "De eerste drie punten zijn binnen en ik heb daar toch een aardig aandeel in gehad. Ik ben hartstikke blij.'' De Utrechter is ook trots op het team. "We zijn eenheid, willen hard voor elkaar werken en de sfeer is heel goed. Waar dit eindigt? Ik wil niet te ver vooruit kijken. Ik bekijk het van week tot week, hopelijk kunnen we aan het einde van dit seizoen een klein feestje vieren.''