Theaterfestival Boulevard verkoopt 60.000 kaartjes

DEN BOSCH - Theaterfestival Boulevard trok dit jaar iets meer publiek dan vorig jaar. Het totaal aantal bezoekers kwam in tien dagen uit op 140.000; het totaal aantal verkochte kaartjes ligt op 60.000. Directeur Geert Overdam is tevreden over het resultaat, te meer daar er dit jaar minder voorstellingen op het programma stonden dan in 2011.
Overdam verwacht dat het totaal aantal bezoekers de komende jaren nog iets toe zal nemen. Zeker in het Jeroen Boschjaar (2016) en als Brabant-Stad de titel Culturele Hoofdstad van Europa toegewezen krijgt (2018). Wat Overdam betreft, kan het festival niet meer dan 175.000 bezoekers aan zonder het eigen karakter te verliezen.

Bezuinigen
De Boulevard heeft de afgelopen maanden vier ton op de begroting moeten bezuinigen. Overdam deed dat door minder voorstellingen te programmeren en het programma op De Parade (het festivalplein) aan te passen. Desondanks kreeg hij de afgelopen weken veel waarderende reacties op De Boulevard van dit jaar.

Dat wil niet zeggen dat er ophet festival nog verder bezuinigd kan worden. "We zitten nu aan een ondergrens; als het verder gaat, zakken we door het ijs", zegt Overdam daarover.

C10
Hij is een van de organisaties die deelnemen aan de C10, de club van Brabantse culturele instellingen die over de toekomst willen praten met de gemeenten en de provincie. Eerder al stuurde de Brabantse festivals (waaronder De Boulevard) een brief naar de provincie waarin werd aangedrongen ol een sterkere Brabantse lobby in Den Haag én meer (provinciaal) geld  voor de culturele festivals.

Meer over dit onderwerp:
de boulevard c10 geert overdam