B&W Breda vindt tien miljoen voor Culturele Hoofdstad de moeite waard

BREDA - Het Bredase college van B&W staat nog steeds achter de plannen van Brabant Culturele Hoofdstad en vindt ook dat de stad tien miljoen euro in het project moet investeren.Het college presenteerde dinsdag een voorstel daarvoor dat op 30 augustus op de agenda van de gemeenteraad staat.
De Bredase raad stelde de beslissing over dat bedrag voor de zomer uit, omdat nog niet alle raadsleden overtuigd waren.

'Veel voordelen'
Het college heeft de argumenten in de zomer nog eens op een rijtje gezet en vindt dat deelname aan Brabant Culturele Hoofdstad veel voordelen voor de stad heeft. De 10 miljoen die de stad in het project investeert, komt ten goede aan plannen ín Breda, zegt het college. Bovendien vindt het college dat daar bovenop nog minstens vijf miljoen uit het totale budget van de culturele hoofdstad naar Breda moet stromen.

De Bredase wethouder Wilbert Willems heeft met de andere steden besproken of Breda, Eindhoven, Den Bosch, Helmond en Tilburg minder dan 10 miljoen in het project zouden kunnen steken. Bij de presentatie dinsdag vertelde hij dat hij daarvoor bij zijn collega's ij die steden de handen niet op elkaar kreeg. Te meer daar in een aantal steden de beslissing over die tien miljoen al is genomen.

Tegenstanders
Op 30 augustus neemt de gemeenteraad de definitieve beslissing. En ruime meerderheid van de Bredanaars bleek bij een onderzoek in juni tegenstander van de kandidaatstelling.