Video

Supporters FC Den Bosch leggen doodskist neer bij stadion FC Utrecht

24 september 2013 om 12:08 • Aangepast 22 november 2020 om 03:16
nl
Supporters van FC Den Bosch hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een doodskist voor stadion Galgenwaard in Utrecht geplaatst. De Bossche supporters hingen aan het stadion ook een vlag met de tekst 'Utrecht dood'.
Profielfoto van
Geschreven door

Via Twitter werden foto's en berichten verspreid van de actie. De harde kern van FC Den Bosch riep de supporters ook op om woensdagavond in het zwart naar Utrecht af te reizen. De doodskist en het spandoek zijn door de beveiligers van FC Utrecht weggehaald en vernietigd. FC Den Bosch speelt woensdagavond in Utrecht tegen FC Utrecht.
De supportersgroep Den Bosch FC laat via hun site weten dat de actie verkeerd is begrepen. Volgens de fans is de actie als ludiek bedoeld. "Het is een actie naar aanleiding van het lied 'Dood, dood, Utrecht dood', dat al tientallen jaren door fans van FC Den Bosch wordt gezongen in wedstrijden tegen FC Utrecht." Volgens de fans is de actie niet bedoeld als doodsbedreiging aan fans van de club uit de Domstad.
OnbegripFC Den Bosch-directeur Peter Bijvelds begrijpt niets van deze actie. "Ik heb inmiddels via de sociale media ook en en ander meegekregen. Ik heb nog geen foto's gezien maar deze actie is natuurlijk te gek voor woorden. FC Den Bosch onwaardig."
Overigens hebben supporters van FC Utrecht ook niet stilgezeten. Zij brachten een bezoekje gebracht aan FC Den Bosch en hingen daar een bord neer met de tekst "Groeten uit 030" met daarbij een cartoon van een plassende jongen.
OerwoudgeluidenHet is niet de eerste keer dat een deel van de FC Den Bosch-supporters negatief in het nieuws komt. Begin dit jaar werd een bekerwedstrijd tegen AZ ontsierd door Bossche supporters die oerwoudgeluiden maakten naar AZ-speler Jozy Altidore.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.