Schietpartij in Tilburg, of toch niet?

24 september 2013 om 12:30 • Aangepast 22 november 2020 om 03:16
nl
Paniek op Twitter, Facebook en rondom het centraal station in Tilburg dinsdagavond. Rond elf uur werden er op verschillende locaties in Tilburg geluiden van geweerschoten gehoord. Achteraf bleken de schoten afkomstig van een filmset. In Tilburg wordt de BNN-serie Smeris opgenomen.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie kreeg dinsdagavond liefst vijf meldingen binnen van een vermeend schietincident. De meldingen werden uiterst serieus genomen en de politie rukte vijf keer uit. Achteraf bleek dat dus overbodig. "We kregen meldingen vanuit verschillende plekken van de stad. Het was laat en door de weerkaatsing van het geluid waren de schoten op veel plekken te horen. Alle meldingen bleken wel te herleiden naar de schoten van de opnames."

CommunicatiefoutHet productiebedrijf Pupkin had vooraf vergunningen aangevraagd voor het schieten op de set, maar door een interne communicatiefout waren de agenten van dienst daar niet van op de hoogte. Daardoor duurde het uiteindelijk een tijdje voordat de politie, eveneens via Twitter, duidelijkheid kon geven.

Wachten op privacy instellingen...

BuurtbriefVeel omwonenden deden ook woensdag nog hun beklag over de communicatie rondom de opnames, vooral over het schieten. De politie gaf aan dat het niet hun taak is om de mensen in te lichten. Bij producent Pupkin betreuren ze het dat de mensen geschrokken zijn omdat zij niet wisten wat er gaande was, maar vinden ze desondanks dat ze voldoende hebben gedaan om de buurt in te lichten. "In dit soort gevallen sturen wij altijd een brief naar de buurt om de mensen in te lichten over wat er te gebeuren staat. In dit geval hebben we dat ook gedaan, alleen het geluid was tot op grote afstand hoorbaar, daar kunnen we niets aan doen."
Of de inwoners van Tilburg nog vaker opsgeschrokken worden door het geluid van een machinegeweer wil de producent niet zeggen. De opnames van Smeris duren nog tot en met januari 2014.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.