Wielrenner Lars Boom voor tweede keer vader geworden

27 september 2013 om 12:39 • Aangepast 22 november 2020 om 03:15
nl
Wielrenner Lars Boom uit Vlijmen is vrijdagavond vroeg voor de tweede keer vader geworden. Boom liet het WK in Toscane schieten omdat zijn vrouw ieder moment kon bevallen. In plaats van de regenboogtrui kon Boom het rompertje om dochtertje Nena doen.
Profielfoto van
Geschreven door

Lars Boom maakte het nieuws zelf wereldkundig via Twitter. "Ik ben supertrots op @Niketimmermans en natuurlijk Nena", liet de wielrenner in de eerste euforie weten. Ook oudste zus vond het geweldig. "Kee vindt het helemaal wow!", aldus een trotse pappa.

Wachten op privacy instellingen...

Geen WK voor BoomBoom liet begin augustus aan bondscoach Johan Lammerts weten niet mee te strijden om de WK-titel in Florence. De uitgerekende datum viel een paar dagen voor de wegwedstrijd bij de elite op zondag. Boom gaf toen al aan niet het risico te willen lopen de bevalling te missen.
Niet dat Boom zichzelf als grote kanshebber zag voor de regenboogtrui. "Het is sowieso geen WK-parcours dat mij ligt, met een lastige klim", vertelde Boom in augustus. "Maar ik wil bij de bevalling zijn en die is normaal gesproken twee dagen voor de wegrace."
Precies op uitgerekende datumEn, al had Boom een vooruitziende blik, precies op de uitgerekende datum drukte dochter Nena haar kleine neusje over de meet. De kleine Nena weegt 3940 gram en meet 52 centimeter. "We maken het allemaal goed!", laat moeder Niké Timmermans via Twitter weten.

Wachten op privacy instellingen...

Bij de geboorte van zijn eerste dochter Kee, moest Boom ook al een wielerwedstrijd missen. Boom zou toen eigenlijk meedoen aan de Spaanse rittenkoers Ruta de Sol, maar de leiding van de toen nog Rabo-wielerploeg had hem toestemming gegeven om bij de geboorte van zijn kind te zijn.
Lars Boom is nu druk bezig een tweede kinderzitje op zijn racefiets te monteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.