Video

Drie projecten genomineerd voor Brabantse Erfgoedprijs

27 september 2013 om 14:40
nl
De genomineerden voor de Erfgoedprijs Brabant zijn bekend: het zijn projecten in Breda, Tilburg en Eindhoven. Ze maken kans op 10.000 euro. De prijs is nieuw en wordt om de twee jaar uitgereikt.
Geschreven door

De jury komt komende week met haar rapport maar het is al wel bekend dat gekeken is naar de vernieuwende en creatieve manier waarop wordt omgegaan met erfgoed.
Negen straatjesIn Breda is voorgedragen de negen straatjes van Breda. In de binnenstad zijn al sinds de middeleeuwen ambachten actief, zoals zilversmeden, meubelmakers, naaisters en klokkenmakers.
Ook anno 2013 zijn ze er nog steeds. Dit project met de naam 'hip ambacht' verbindt heden en verleden. 
Geluk in 013In Tilburg is voorgedragen Geluk op 13. Scholieren zijn met notitieboekje en camera de stad ingetrokken om verhalen te verzamelen van de bewoners achter het huisnummer 13.
Doel was om de tachtig scholieren te leren hoe ze iemand interviewen. De resultaten zijn later te zien op een tentoonstelling, op dvd en op tv.
Ketelhuis EindhovenOok in Eindhoven is er een project voorgedragen. Op het terrein van de GGzE, het voormalige psychiatrisch ziekenhuis De Grote Beek, staat Het Ketelhuis. Dit is een historische pand dat is ingericht als horecagelegenheid (niet te verwarren met Het Ketelhuis op Strijp S).
Het Ketelhuis wordt draaiende gehouden door patiënten van de GGzE. In het grandcafe kun je lunchen. Bovendien laat de instelling er zien wat de instelling doet.
Stemmen Brabanders kunnen binnenkort hun stem uitbrengen op een van de drie genomineerden.
De Erfgoedprijs wordt op 20 oktober voor het eerst uitgereikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.