Video

Arme Bredase studente Vera zoekt avondeten

30 september 2013 om 00:26 • Aangepast 22 november 2020 om 03:14
nl
"Ik heb geen geld op m'n bankrekening, maar wel honger. In oktober probeer ik een maand lang iedere avond bij iemand mee te eten. Kook jij vanavond?" Deze oproep plaatste De Bredase studente Vera Siemons maandagochtend op Facebook en Twitter. De reacties zijn overweldigend.
Profielfoto van
Geschreven door

"Vooral op Twitter gaat het hard. Uit alle hoeken van het hele land heb ik aanbiedingen gekregen", vertelt Siemons aan Omroep Brabant. "De komende tijd ga ik de afspraken inplannen."
Huilie huilieVera kwam op het idee, toen ze maandag tevergeefs probeerde te pinnen. "Toen ik mijn bankrekening checkte, werd ik op z'n zachtst gezegd niet vrolijk van mijn saldo. Ik zag dat ik nog maar 3,80 euro op mijn rekening heb staan. Daar kun je niet veel eten van kopen. In plaats van hier 'huilie huilie' over te doen, bedacht ik me dat er genoeg mensen zijn waar de komende avonden wél iets op tafel staat."

Vera studeert Media en Entertainment Management in Breda en ontvangt studiefinanciering. Maar daarvan moet ze ook haar huur betalen. Reisgeld hoeft ze niet te betalen, want ze heeft een OV-kaart en kan dus overal in Nederland gratis naartoe.
Eten bij verslaggever"Als ik bij je kom eten, help ik met de afwas. Ik ben je niet tot last." Ja, Vera weet wel hoe ze het moet aanpakken. En dat werpt snel zijn vruchten af. Voor maandagavond is ze al onder de pannen. Ze gaat eten bij onze verslaggever Marcel Huisman.
Haar verslag van het diner lees en zie je heel binnenkort bij Omroep Brabant. Ook verhalen over haar toekomstige etentjes in Nederland verschijnen op de website. Wil je ook dat Vera bij jou komt eten. Check dan vooral haar Facebook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.