Arrestaties en invallen in Tilburg in onderzoek naar drugsbende

30 september 2013 om 15:51 • Aangepast 22 november 2020 om 03:14
nl
Bij invallen in tien panden in Tilburg zijn dinsdagochtend acht mannen en één vrouw opgepakt. De politie verdenkt ze van deelname aan een criminele organisatie. De organisatie zou zich bezighouden met grootschalige drugshandel en afpersing.
Profielfoto van
Geschreven door

Zeven van de verdachten komen uit Tilburg. De overige twee komen uit Waalwijk en Antwerpen. Ze zijn allemaal tussen de 22 en 47 jaar oud.
SchietpartijDe politie kwam de criminele organisatie op het spoor tijdens het onderzoek naar een schietpartij aan de Kapelmeesterlaan in Tilburg. Daar werd op 11 september 2012 een 44-jarige Tilburger neergeschoten. Hij raakte zwaargewond.
Gedurende dat onderzoek kreeg de politie zicht op een groep Tilburgers die betrokken zoud zijn bij grootschalige internationale handel in drugs.
Ripdeals en afpersingDe opgepakte mannen en vrouw worden verdacht van afpersing en ripdeals (diefstal met geweld). Ook zouden ze vuurwapens voor handen hebben. De politie nam bij doorzoekingen van panden vier vuurwapens en drie auto's in beslag.
De 43-jarige man die in Antwerpen is opgepakt, zou ook betrokken zijn bij de schietpartij aan de Kapelmeesterlaan.
ToevalligDe actie in Tilburg staat volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk helemaal los van de politie-invallen in de regio Eindhoven en Limburg. "Het is een toevallige samenloop van omstandigheden."
Om het nog ingewikkelder te maken, was er dinsdag ook nog een actie van de Taskforce die zich bezighoudt met de bestrijding van drugscriminaliteit. De invallen waren op verschillende plaatsen in Brabant, waaronder in Tilburg, Breda en Roosendaal.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.