Gewonde bij schietpartij woonboulevard Breda

BREDA - Bij een schietpartij bij woonboulevard Breda aan de Kruisvoort is zondagochtend een gewonde gevallen. Het slachtoffer, een 43-jarige man uit Roosendaal, is naar het ziekenhuis gebracht waar hij later is aangehouden. Ook een 24-jarige man uit Sint Willebrord is opgepakt.
De schietpartij vond rond tien uur plaats op het parkeerterrein bij de IKEA. Aanleiding voor de schietpartij is nog onbekend. Het terrein werd gedeeltelijk afgesloten zodat de technische recherche sporenonderzoek kon doen.

'Wilde achtervolging'
Een ooggetuige laat aan Omroep Brabant weten dat hij net voor het incident zag hoe een rode Nissan Micra een zwarte BMW achtervolgde. De bijrijder in de Nissan hing met een vuurwapen uit het raam en richtte deze op de BMW. De zwarte BMW was licht beschadigd van achteren.

De gewonde man zou zijn aangetroffen aan de overkant van de weg bij het parkeerterrein aan de Ettensebaan. Het is niet duidelijk of hij hier is neergeschoten. Rond het parkeerterrein is een spoor van bloeddruppeltjes te vinden. Een voorbijganger had een man aangetroffen bij de Ettensebaan en vervolgens de hulpdiensten ingeschakeld.

Twee mannen aangehouden
Een 24-jarige inwoner van Sint Willebrord is in de nabije omgeving aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij de schietpartij. Welke rol hij precies heeft, is nog niet duidelijk. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en is is daar zondagmiddag aangehouden. Hij verkeert niet in levensgevaar.

De politie heeft een helikopter ingezet om de daders te vinden. Rond halftwaalf is een man uit Sint Willebrord opgepakt. De politie is nog steeds op zoek naar de auto waar de daders mee gevlucht zijn. Via Burgernet is een oproep verspreid waarin de daders worden opgeroepen zich te melden.

Eerder geschoten op woonboulevard
In 2009 werd er ook iemand op de woonboulevard neergeschoten. Toen raakte een 29-jarige man uit Breda gewond na een schietpartij op een parkeerterrein bij de Meubelboulevard.

Er volgden toen invallen in Breda. Er werd 33-jarige Bredanaar aangehouden. Ook het slachtoffer werd gearresteerd. Hij zou ook geschoten hebben.