Simo Bayane: lang gezocht, eindelijk gevonden

BEST - Na meer dan anderhalf jaar werd maandag het lichaam van Simo Bayane gevonden in recreatieplas Aquabest in Best. De Veldhovenaar verdween op Nieuwsjaarsdag 2011. Hij had toen een nieuwjaarsfeest in de Beachclub op Aquabest bezocht. Een overzicht van wat er sindsdien gebeurd is.

5 januari 2011 - Politie begint met zoeken
De politie begint een grote zoektocht naar de vermiste Simo. Veertig agenten zoeken in en om Aquabest en op industrieterrein Ekkersrijt in Son. Simo's auto, een witte Toyota Starlet, wordt gevonden op de parkeerplaats van Aquabest.

11 januari 2011 - Moeder maakt zich zorgen
Simo's moeder, Khadija Bayane, is erg ongerust. Simo werd op Nieuwjaarsdag thuis verwacht voor de verjaardag van zijn vader. Maar hij kwam niet opdagen. "Je weet niet waar je moet zoeken, je weet niet wat je moet doen", vertelde een emotionele moeder. "Het lijkt net alsof er een zwart gordijn naar beneden is gevallen."

Januari 2011 - Zoeken, zoeken zoeken
De zoektocht naar Simo gaat weken door. Duikers en sonarapparatuur worden ingezet. Ook probeert een speurhond in een boot sporen van de vermiste man te vinden. Het heeft allemaal geen resultaat. Eind januari stopt de politie met zoeken, mede vanwege de kou.

20 maart 2011 - Zoektocht gaat verder
Er wordt verder gezocht met een bootje op het water van Aquabest. De politie is volgens een woordvoerder 'stellig ervan overtuigd dat het lichaam in het water ligt'. Eind maart stopt de politie voorlopig met zoeken. Pas als er weer nieuwe aanwijzingen zijn wordt er verder gekeken.

15 april 2011 - Tip in Vermist
Tros Vermist besteedt aandacht aan de zaak. Tijdens de uitzending komt een tip binnen dat Simo plannen had om na het nieuwjaarsfeest nog verder te feesten in België.

29 april 2011 - Vermoord?
Simo Bayane was een bekende in het Eindhovense drugscircuit. Dat zegt een kennis van de vermiste Veldhovenaar in het tv-programma Vermist. Volgens de kennis heeft Simo de bewuste nacht drugs gedeald. Hij is bang dat dit hem fataal is geworden. "Iedereen wist: voor drugs kun je bij hem terecht. Het zou me niet verbazen als hij vermoord is." De politie onderzoekt de aanwijzingen, maar gaat nog steeds uit van verdrinking.

4 september 2012 - Lichaam gevonden
In het water van recreatieplas Aquabest in Best vinden amateurduikers vrijwel zeker het stoffelijk overschot van Simo Bayane. Hij is dan meer dan anderhalf jaar vermist. DNA-onderzoek moet nog volledig uitsluitsel geven op de vraag of het echt de Veldhovenaar is. De uitslag daarvan wordt binnen twee weken verwacht. Er zal geen sectie meer op het lichaam worden verricht. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Alle berichten over Simo Bayane zijn terug te lezen via omroepbrabant.nl/simobayane.