Jonge zeearend uit Biesbosch vecht voor leven bij Vogelrevalidatiecentrum Zundert

2 oktober 2013 om 15:10
Bij het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert is afgelopen weekend een jonge Europese zeearend uit de Biesbosch binnengebracht. Het dier is er slecht aan toe en vecht voor zijn leven. Volgens Edwin Mathijssen van het centrum heeft de vogel verschijnselen die duiden op vergiftiging. "Maar of het dier is vergiftigd is nog niet zeker. Dat onderzoeken we nog."

Het dier werd zaterdag gevonden op een erf in Hank. Het gaat om een jong dat door een paar zeearenden in de Biesbosch is grootgebracht. In het voorjaar van 2012 werd voor het eerst in de geschiedenis een zeearendjong geboren in het natuurgebied.
Zeearend krijgt intensieve zorgDe dierenambulance heeft de vogel naar Zundert gebracht. De zeearend kan niet zelf eten en krijgt intensieve zorg. Rust is van groot belang voor het dier.
Het is de eerste keer dat het vogelrevalidatiecentrum een Europese zeearend uit de vrije natuur behandelt. "We hebben wel eens zeearenden behandeld die in beslag zijn genomen en in gevangenschap hebben geleefd." Volgens het revalidatiecentrum wordt de Europese zeearend ook wel de vliegende deur genoemd vanwege zijn enorme spanwijdte. Die bedraagt soms 2,5 meter.

Wachten op privacy instellingen...