Massaal steun voor familie overleden Jasper de Weijert (8): 'Deze jongen had een hart van goud'

5 oktober 2013 om 09:58
nl
Eindhoven reageert verdrietig op de dood van de 8-jarige Jasper de Weijert. De jonge held overleed zaterdag aan een hersentumor, die in maart was ontdekt. Hoewel hij geen kans had op genezing, zette hij zich de afgelopen maanden in om een ander ziek kind van drie jaar oud te helpen.
Geschreven door

Een condoleanceregister, dat zaterdag is geopend, blijft volstromen. Honderden bekenden en onbekenden van Jasper hebben de moeite genomen om een bericht achter te laten. Velen betuigen steun, anderen staan uitgebreid stil bij de 8-jarige 'kanjer'.
"Je had maar een kort leven nodig om een grote indruk achter te laten", is één van de reacties. Een ander schrijft: "Een compliment aan de ouders om zo een zorgzaam en liefdevol kind op de wereld te zetten en op te voeden. Deze jongen had een hart van goud."
'Ik moest hier bij zijn'Jasper had sinds maart een hersentumor, een zogeheten ponsglioom. Ondanks zijn ziekte wilde Jasper zijn drie jaar oude vriendje Faber Wijdeveld helpen. Faber heeft tumoren in de nek en buik met uitzaaiingen in beenderen. Hoewel zijn situatie uitzichtloos lijkt, bestaat er een kans dat hij kan worden genezen. Een behandeling in Amerika vergroot die overlevingskans en daarom zamelde Jasper geld in.
In augustus bezocht Jasper motorclub Harleys on Tour, die duizenden euro's had ingezameld voor de zieke vriendjes. De actie ontroerde velen, omdat het dit keer 'geen ver-van-mijn-bedshow' was. "Nu ik er over vertel, krijg ik weer kippenvel op mijn arm. Ik moest hier bij zijn", zo vertelde één motorrijder.
'Dapper manneke'De afgelopen weken ging het snel slechter met Jasper, omdat hij door zijn tumor en door vochtophoping minder kon. Zaterdagochtend overleed hij bij zijn ouders thuis, waar hij tot op het laatst met liefde werd verzorgd, laat het Eindhovens Dagblad in een videoportret zien.
Ondanks alles lijkt het 'dappere manneke' voort te blijven leven bij diegenen die nog aan het knokken zijn. "En dáárom lopen wij voor Kika de Marathon van New York, samen met nog twaalf andere lopers", schrijft iemand die geld inzamelt in het condoleanceregister. "Dit soort helden mist de wereld maar al te vaak."
Wil je ook een berichtje achterlaten? Dat kan in het condoleanceregister, bij dit bericht of op onze Facebookpagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.