Burgemeester Oosterhout schrijft drie jaar op rij hetzelfde voorwoord in gemeentegids

5 oktober 2013 om 13:45 • Aangepast 22 november 2020 om 03:12
nl
"Voor u ligt onze nieuwe gemeentegids 2011/2012/2013/2014", zo begint het voorwoord van burgemeester Stefan Huisman van Oosterhout in de jaarlijkse gemeentegids. Een voorwoord dat al drie jaar precies hetzelfde is, zo ontdekte GroenLinks-fractievoorzitter Willem-Jan van der Zanden.
Profielfoto van
Geschreven door

"Behalve het jaartal is er niets veranderd. Het viel me meteen op", laat Van der Zanden zaterdag verbaasd weten. Op Twitter vraagt hij zich zelfs af of het gebrek aan originaliteit het gevolg is van bezuinigingen.
Algemeen praatjeHet voorwoord van de burgemeester is steeds een algemeen praatje over wat er in de gids staat en een bedankje naar de adverteerders. De foto van Huisman naast het voorwoord is wel anders in de nieuwste editie.
De gemeente Oosterhout zegt niet op de hoogte te zijn van de gekopieerde voorwoorden. "Een bedrijf stelt die gids samen, wij leveren alleen de teksten aan. Het kan een technisch probleem zijn bij dat bedrijf", zegt een woordvoerder. Uitgever De Kleine Media BV die de gemeentegids maakt, was zondag niet bereikbaar voor een reactie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.