Zeearend knapt langzaam op: 'Hij voelt zich eindelijk weer het mannetje'

6 oktober 2013 om 15:59
Diwi Nieboer, beheerder van het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert, heeft er vertrouwen in dat het weer goedkomt met de jonge zeearend. De jonge roofvogel uit de Biesbosch werd vorige week ziek en verzwakt binnengebracht bij het revalidatiecentrum.
Geschreven door

Artsen vermoeden dat het dier is vergiftigd.
Poten van de roofvogel zijn gespalkt"Een van de kenmerken van vergiftiging is het verkrampen van de poten", vertelt Nieboer. "Net zoals je van je handen vuisten maakt."
Vrijdag zijn de poten van de roofvogel gespalkt. "Het is nu net alsof hij op ski's loopt. Maar toen hij er eenmaal mee ging staan zag je de opluchting in z'n ogen. Hij voelt zich eindelijk weer het mannetje."
Niet zelf eten en drinkenHet dier eet en drinkt nog steeds niet uit zichzelf. Dat heeft volgens Nieboer ook te maken met de kramp, waardoor hij zijn poten niet kan gebruiken bij het eten.
Eind deze week moet duidelijk worden of de toestand van 'de vliegende deur' echt is verbeterd. "In de loop van de week worden de spalken weer verwijderd. We hopen dat de verkramping dan weg is waardoor hij zelf weer kan eten."

Wachten op privacy instellingen...