Video

Hijskraan knakt en valt op station Eindhoven, treinverkeer weer op gang

6 oktober 2013 om 23:25 • Aangepast 22 november 2020 om 03:11
nl
De bovenarm van een hijskraan bij het centraal station van Eindhoven is maandagmiddag geknakt en naar beneden gevallen. Niemand raakte gewond. Wel is een bovenleiding geraakt. Na kwart over zes maandagavond was een aantal sporen weer vrij en konden er weer treinen rijden, maar 'op minder sporen en met minder capaciteit dan normaal', aldus een woordvoerder van ProRail.
Profielfoto van
Geschreven door

Rond kwart over zes maandagavond werden enkele sporen vrijgegeven, die wat verder van het ongeluk af liggen. Kort daarop werd het treinverkeer geleidelijk opgestart in alle richtingen. Er werd een tweede kraan de bouwplaats opgereden om de ravage te helpen opruimen.
Door het ongeluk reed er sinds kwart over drie maandagmiddag geen enkele trein van en naar Eindhoven. De NS zette 50 bussen in, waaronder snelbussen in de belangrijkste richtingen. Het was ook op de omliggende stations zoals Den Bosch en Helmond erg druk door de storing op station Eindhoven.
Ook dinsdag zijn er nog problemen op het spoor. Zo rijden er de hele dag geen sprinter-treinen tussen Eindhoven en Weert. Tussen Eindhoven en Boxtel rijden er minder sprinters.
Geen gewonden, oorzaak onbekendHoe de bovenarm van de tientallen meters hoge hijskraan het kon begeven, is nog onbekend. De hijskraan is van het kraanverhuurbedrijf Van Riel uit Tilburg. Die hebben mensen naar het ongeluk gestuurd om de oorzaak uit te zoeken. 
Er wordt bij het centraal station van Eindhoven gebouwd aan een nieuwe reizigerspassage. Het ongeluk gebeurde vrijwel boven de bouwput. Uit voorzorg is een ambulance er plekke geweest, maar er waren geen gewonden.
OlielekOok de brandweer is aanwezig, omdat de kraan olie zou lekken. Dat kon niet bevestigd worden. Meer foto's van de omgevallen hijskraan zijn te zien op de site van Foto Buro Eindhoven.
[Tweet:body:https://twitter.com/NS_online/status/387203236316606464]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.