Huizen Breda ontruimd vanwege vreemde lucht, oorzaak nog onbekend

7 oktober 2013 om 08:26 • Aangepast 22 november 2020 om 03:11
nl
De brandweer heeft maandagavond acht woningen de Meester Stormstraat in Breda ontruimd nadat er een vreemde lucht was geroken in een van de huizen. Twee bewoners werden onwel van de lucht, een van hen moest naar het ziekenhuis. In de loop van de nacht werden bijna alle huizen weer vrijgegeven. Dinsdag wordt de riolering schoongespoeld.
Profielfoto van
Geschreven door

De ontruiming, rond kwart over elf in de Meester Stormstraat, was preventief. De geëvacueerde bewoners werden opgevangen door vrienden en familie. De hulpdiensten onderzochten of er gevaar was voor de volksgezondheid. Brandweerlieden doorzochten de afvoerputten in het trottoir. Het gaat in elk geval niet om een gaslek.
Omwonenden zeggen in BN De Stem dat het 'al enkele weken vreemd ruikt'. Er wordt gespeculeerd dat de geur uit de isolatieruimte van een spouwmuur komt.
OnwelTwee bewoners werden onwel van de vreemde lucht. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht. De andere bewoner kon in de ambulance op straat behandeld worden.
In de loop van de nacht werden op één na alle huizen weer vrijgegeven. Één gezin moest ergens anders slapen. Dit gezin mag dinsdag weer naar huis.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

OnderzoekEen woordvoerder van WonenBreburg laat weten dat het in ieder geval geen gaslek is geweest. "Gisterenavond belde er een bewoner omdat hij een gaslucht rook en toen heeft onze avondploeg iemand gestuurd. We weten dus dat het in ieder geval geen gaslek is, onze woningen zijn veilig". Wel laat de woordvoerder weten dat er op straat een substantie is gevonden die in verbinding staat met het riool. De politie onderzoekt op dit moment een monster hiervan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.