Video

Motorclubs uit Nederland en België herdenken overleden 8-jarige Jasper de Weijert in Eindhoven

8 oktober 2013 om 01:00 • Aangepast 22 november 2020 om 03:10
nl
Met een rondje rond de eendjesvijver aan het Hendrik de Keyzerplein in Eindhoven hebben verschillende motorclubs uit Nederland en België de zaterdag overleden 8-jarige Jasper de Weijert uit Eindhoven herdacht. Jasper was ongeneeslijk ziek en overleed zaterdag aan een hersentumor.
Profielfoto van
Geschreven door

150 motorrijders begonnen hun tocht dinsdagavond op het Stadhuisplein in Eindhoven. Op hetzelfde moment werd duidelijk dat het grootste deel van de Eindhovense politiek achter het idee staat om jaarlijks ook lintjes aan kinderen uit te delen. Met veel herrie trokken de motorrijders door Eindhoven langs ondermeer het Hendrik de Keyzerplein en het Trudoplein.
Lichtjesroute voor JasperDe bikers hadden eerder al afgesproken ter ere van Jasper de Lichtjesroute te rijden. Via Facebook werden andere motorrijders opgeroepen deel te nemen aan de tocht. Om de eendjesvijver aan het Hendrik de Keyzerplein werd een rondje gereden. Daarna werd een minuut stilte gehouden en een wensballon opgelaten. Ook de ouders van Jasper waren bij de herdenking aanwezig.
De meeste motorrijders kenden Jasper niet persoonlijk, maar ze wilden toch graag aanwezig zijn bij de stoet. ''De meeste motorrijders trekken zich het verlies van zo'n kleine jongen toch wel aan'', vertelt een biker. ''Maar,'' zo vertelt een motorrijdster, ''het is ook heel mooi om met zo'n grote groep Jasper te herdenken.''

Wachten op privacy instellingen...

'Het voelde gewoon dat het moest'Verschillende emoties gingen er dinsdagavond door het lijf van organisator Jan van Liempd heen. "Het voelde gewoon dat het moest. Het was kippenvel en blijdschap. Ik heb beide emoties gevoeld vanavond. Kippenvel voor het overlijden van Jasper, blijdschap om het goed verlopen van de avond."
Dinsdagavond ontstond ook het idee bij de organisatie om het Trudoplein in Eindhoven, waar de bikers hun tocht eindigden, om te dopen tot het Jasperplein. Dit omdat Jasper aan het plein fijne herinneringen had.
Lintje voor Jasper? Volgens het Eindhovens Dagblad zou VVD'er Ferry van den Broek willen dat het eerste lintje wordt uitgereikt aan de overleden Jasper de Weijert. De ongeneeslijk zieke Jasper zette zich in voor zijn 3-jarige vriendje Faber Wijdeveld door geld in te zamelen voor een operatie in Amerika.
In augustus werd daarom een inzamelingsactie in Eindhoven gehouden, waar honderd Harleyrijders in totaal 3000 euro ophaalde. Jasper mocht voor die gelegenheid zelf meerijden op een Harley Davidson.
Jaspers inzet beloondVlak voor het weekend werd bekend dat Faber naar Amerika kon voor de operatie. Zorgverzekeraar DSW liet deze week weten dat het financieel garant staat. Het goede nieuws heeft Jasper nog net meegekregen. Een dag later overleed hij.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.