Video

Frank R., verdachte zedenzaak Cuijk: 'Teruggetrokken einzelgänger die monster blijkt te zijn'

8 oktober 2013 om 12:46
nl
De verdachte in de zedenzaak in Cuijk, de 48-jarige Frank R., is volgens zijn voormalige buurvrouw een teruggetrokken, stille einzelgänger. Ze had niet veel contact met hem en zag hem voornamelijk op de galerij van de flat. "Het leek een aardige man maar het blijkt een monster te zijn."
Geschreven door

Frank R., een man klein van stuk met rossig haar en een glazen oog. Zo omschrijft zijn buurvrouw hem. Ze is zich kapot geschrokken van het nieuws dat haar voormalige buurman verdacht wordt van zo'n grootschalige zedenzaak. De 'Kinderlokker van Cuijk' misbruikte de kinderen in zijn woning.
"Achteraf voel ik ook angst. Hij kwam op me over als een teruggetrokken, stille einzelgänger die in mijn ogen een aardige man was. Achteraf blijkt het een monster te zijn."
Zoetigheid en bierZe kende hem niet goed, zag hem alleen op de galerij, vier hoog aan het Fazantenveld in Cuijk. Het viel haar op dat hij veel alcohol en zoetigheid mee naar huis nam. "Dan maakte ik wel eens een praatje met hem, zo van 'hoe gaat 't?'. Als je met hem sprak, keek hij je niet aan."
Eén keer overwoog ze om hem op haar 12-jarige dochter te laten passen. "Ik ben achteraf zó blij dat ik dat niet gedaan heb."
Onlangs is zijn flat leeggehaald, de nieuwe bewoner heeft enkele dagen geleden de sleutel ontvangen. Buurtbewoners zijn blij dat Frank R. vertrokken is en dat er een nieuwe bewoner is gekomen. Een onderbuurvrouw typeert Frank R. als een 'rare, onverzorgde man die zich afzonderde en bier dronk.'
Huis reinigen hogedrukreinigerDe politie zou er regelmatig over de vloer zijn gekomen vanwege geluidsoverlast. Het verhaal gaat in de buurt dat er lawaai was, omdat Frank R. de binnenkant van zijn appartement met een hogedrukreiniger schoonmaakte. Een 17-jarig meisje dat een paar verdiepingen lager woont, zegt dat hij haar wel eens heeft gevraagd naar welke school ze gaat.
Buurtbewoners hebben in mei politie, recherche en mannen in witte pakken gezien. Pas vorige week werd de buurt duidelijk dat de man was opgepakt voor grooming en misbruik van meisjes. Van de vondst van de grote hoeveelheid foto- en filmmateriaal, waren zij niet op de hoogte. 
GevelreinigerDe gemeente Cuijk wil niet reageren op de zaak, omdat de man officieel is vertrokken uit de plaats. Justitie maakt niets bekend over de achtergrond van R. Zij vertelt wel dat R. in ieder geval niet werkzaam is in het onderwijs. Volgens buurtbewoners zou hij werken als gevelreiniger.
Een psychiater en een psycholoog doen onderzoek naar het gedrag en de persoonlijkheid van Frank R.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.