Tilburg stopt 7,7 miljoen euro in uitbreiding poppodium 013

10 oktober 2013 om 17:18
Tilburg investeert 7,7 miljoen euro in de verbouwing en uitbreiding van poppodium 013. Eerst wordt de kleine zaal met Stage01 samengevoegd waarbij een capaciteit van 700 man ontstaat. Daarna wordt het gebouw zelf uitgebreid en groeit de grote zaal van een capaciteit van 2200 naar maar liefst 3200 concertgangers.

De gemeente Tilburg heeft dat vrijdag bekendgemaakt bij de presentatie van de begroting voor volgend jaar. Dit jaar vroeg het poppodium extra geld van de gemeente Tilburg. De gemeente is overtuigd dat het geld nodig is om 013 weer gezond te maken.
'Supernieuws'013 beschouwt zich na Paradiso en de Melkweg als het derde poppodium van Nederland maar dreigde die positie te verliezen. Directeur Frens Frijns reageerde vrijdag gelukkig: "Dit is supernieuws. De verbouwing is nodig om onze nationale positie te behouden en te versterken.''
In november moet de gemeenteraad van Tilburg het voorstel van het college goedkeuren. "Daarna gaat de architect aan de slag. In de loop van volgend jaar moet de eerste fase beginnen", vertelt Frijns. Zijn streven is dat de complete verbouwing in 2015 klaar is.
Zalen tijdelijk geslotenBezoekers gaan zeker wat merken van de verbouwing. "Daar ontkomen we niet aan", zegt Frijns. Zo moet ook de grote zaal tijdelijk dicht. "Dat mag maximaal een halfjaar duren. Het voordeel is wel dat wanneer we de grote zaal moeten sluiten, de kleine zaal dan inmiddels is uitgebreid. We kunnen daar dan 700 bezoekers kwijt."
Verder begint 013 volgend jaar met een nieuw project om beginnende bands te ondersteunen. Het poppodium organiseert vanaf volgend jaar concerten op diverse locaties in Tilburg met een '013-stempel'.

Wachten op privacy instellingen...