Uitbater restaurant station Eindhoven tegen sluiting: 'Moet ik nu met lege handen naar buiten?'
De NS is eigenaar van het pand en wil na de verbouwing van het station iets anders in het restaurant huisvesten. Dat kan een wachtruimte zijn of een andere horecagelegenheid. "De formule die Ramses Derias biedt, is wat verouderd en trekt te weinig bezoekers. We kunnen onze reizigers in de toekomst niet tevreden houden met de manier waarop hij een product aanbiedt", zegt een woordvoerster van de NS.
'Geen een spijker'Uitbater Ramses Derias het daar niet mee eens. ''Mijn horeca heeft het in het begin goed gedaan. Maar de ruimte is nu verouderd. De NS heeft hier geen een spijker erin geslagen. Ze heeft hier nooit in willen investeren.''
Volgens de NS is het interieur en de aankleding van het restaurant Derias' verantwoordelijkheid. "Wij gaan de buitenkant aanpakken, om zo de monumentale status van de hal terug te brengen", aldus de woordvoerster.
In december zal duidelijk zijn of Ramses Derias echt wegmoet want dan doet de rechter uitspraak in het hoger beroep.
Derias vindt het op zich geen probleem dat de NS het contract opzegde, maar de gang van zaken vindt hij slecht. ''Ik heb alleen een brief gekregen. Er is nooit met mij gesproken. En wat komt er straks in? Weer een restaurant! Dan kunnen ze net zo goed met mij overleggen hoe het hier beter kan. Dan maken we er samen iets moois van.''
Geld zienDerias betaalde volgens hem in 2000 500.000 gulden 'goodwill' aan de vorige eigenaren, waaronder de NS. Daarna mocht hij het restaurant volgens hem pas huren. ''Nou moet ik met legen handen naar buiten? Mijn hart ligt hier.'' De uitbater wil zijn investering graag terug.